Pirinç Köftesi
Malzemeler
5 Bardak Kadar Pirinç Pilavı
1 Orta Boy Rendelenmiş Soğan
1 Yumurta
Maydanoz ve Dereotu ( Birer Tutam Kadar)
3 Yemek Kaşığı Un
Tuz, Kekik, Pulbiber, Nane
Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Yapılışı
5 bardak pirinç pilavının içerisine yumurta, rendelenmiş soğan, ince kıyım maydanoz ve dereotu, tuz, kekik, karabiber, pulbiber ve nane ekleyip yoğurun.
Oluşan köfte harcının içerisine 3 çorba kaşığı kadar un ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Köfte hamurunuz ele yapışmayan bir kıvam aldığında hazır demektir.
Hazırlanan köfte hamurundan küçük parçalar koparın ve şekil verin. Köfteleri galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın.
Bu tarif kalan pilavı değerlendirmek için muhteşem bir yöntem. Hem ev ekonominize hem de sofranıza katkı sağlıyor
Afiyet olsun…