Pideli köfte

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
170435.jpg

Pideli köfte

750 gram dana kıyma
1’er adet yumurta ve küçük soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
6-7 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
3 dilim pide
2 adet kırmızı biber
1 adet kabak
1 adet orta boy soğan

Sosu için:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık su, tuz
Sıvıyağ

Yapılışı: Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine yumurtayı kırın. Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ekmek içlerinin kabuklarını alıp suda bekletin ve elinizle sıkarak suyunu süzün. Kıymanın üzerine, soğanı, ekmek içlerini, maydanozu tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. İrice oval köfteler hazırlayıp kızartın. Kırmızı biber, soğan ve kabağı soteleyin. Ayrı bir yerde tereyağı, salça ve unu birkaç dakika birlikte kavurun. Üzerine suyu katıp, bir-iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Pideleri servis tabağına alıp üzerine sebze ve köfteleri koyup sıcak sıcak ikram edin.

Bugün Gazetesi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst