Photoshop Dersleri

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.781
Tepki
49.294
Puan
113
Yaş
40
Konum
Çıkmaz Sokak
Photoshop'ta Arka Plan Temizleme Yolları

pentool.gif


kavun.jpg


Resimden iki kavunu çıkarmamız gerekiyor.
Resmi inceliyoruz...
Arka plan karışık, ve seçmemiz gereken parçalar net olduğu için, en mantıklı seçme aracı Pen Tool olarak görünüyor.

kavun-1.jpg


Resimdeki gereken parçanın çevresini Pen Tool'u kullanarak dönün. Başlangıç noktasını imajın düz hatlarından biri olarak seçmeniz, path'i bitirdiğiniz zaman o kısımda bir sorun olmanısı engeller.

kavun-2.jpg


Çizdiğiniz bir nesnenin Path'i bitince, Path' kaydeder ve seçililikten çıkarırsanız, aynı resim üzerindeki diğer nesneyi seçerken yeni bir work Path açılır. İşiniz bitince onu da kaydedersiniz. Yukarıdaki örnekteki 1 ve 2 numaralı Path'ler böyle hazırlandı.
Path'i seçililikten çıkarmadan devam edeseniz tüm çizdikleriniz aynı yerde toplanır. Hangisini yapacağınıza kendiniz karar vereceksiniz. Çalıştığınız işin durumuna göre bu ayrıntı işinize yarayabilir.
Ctrl (ya da Mac.elma tuşunu) basılı tutarken path'in üzerine tıklarsanız, resmin üzerinde seçili alanın oluştuğunu görürsünüz. Hemen tıklarsanız içini silersiniz. Select/Inverse seçili alanın dışını seçmenizi sağlar. Path'in seçili olmamasına dikkat
edin, yoksa o silinir

kavun-3.jpg


ALINTI
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.781
Tepki
49.294
Puan
113
Yaş
40
Konum
Çıkmaz Sokak
sac1fg1.jpg



Eğer çalışmalarınızda saç yada püsküllü bir kıyafet gibi kesilmesi çok zor nesnelerle çalışmak durumundaysanız bu anlatımdaki uygulamayla basarıyla calışmanızı tamamlayabilirsiniz.
sac2oy2.jpg



Resimdede gordugunuz gibi sorunsuz bolgeleri Eraser Tool aracımızla sildim.Sac kısımlarını bıraktım.Herhangi bir secim aracıyla hassas bolgeleri seciyoruz.Ben bunun için Polygonal Lasso Tool (L) aracını kullandım.
sac3us3.jpg



Secili kısım aktif iken resimdede gördügünüz gibi Select-Color Range secegine tıklıyoruz.
sac4yk9.jpg



Eyedropper Tool yani damlalık aracımızla resmimizde silinmesini istedigimiz renk alanından rengi seciyoruz ve klavyemizden delet tusuna basarak resmimizin temizlendigini görebilirsiniz.
Ve Sonuç :)
resimem1.png

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst