Photoshop Cs2,Cs3,Cs4 Arasındaki Farklar

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Photoshop'u şimdi ve geleceğe en uyumlu hale getiren yenilik artık Windows versiyonunun 32-bit'in yanı sıra 64-bit'i de desteklemesi olarak gösterilebilir. Zira iki versiyon arasında esasen özellik olarak bir farklılık yok.

Şaşırtıcı olabilir ama iki sürüm arasında tek ve büyük bir fark var: "Sistem kaynaklarını maksimumda kullanabilmek". 32-bit sürümü 4 GB RAM'e sahip (daha fazlası olsa bile) bir sistemde 3185 MB RAM kullanabilirken, 64-bit sürümü 8GB RAM kapasiteli bir sistemde 6879 MB Photoshop'un kullanımına amade edilebiliyor.

Sisteminizde daha fazlası varsa meraklanmayın, onu da destekler.Yeni Ps önceki versiyonlara göre çok daha yetenekli Ps artık ekran kartının desteğini de kullanıyor ve çok büyük dosyaları açabiliyor. Son sürümün tadına varabilmek için bilgisayarınızın OpenGL 2.0 desteklemesi şart. Kullanımı kolaylaştıran bir diğer küçük fakat önemli geliştirme ise resimde dolaşım için kullanılan Hand (el) aracının kısayolu olan ‘boşluk' tuşu mantığının diğer araçlara da uygulanması.Yani bundan böyle fırçayı kullanacağınız zaman kısayol tuşu olan B'yi basılı tutarak kullanabiliyor ve tuşu bıraktığınızda önceki araca dönebiliyorsunuz. Bu kullanım kolaylığı açısından büyük bir yenilik.

CS4'ün yeni ve çarpıcı özelliklerinden birisi de geliştirilmiş resim boyutlandırma. İçeriğe göre resmin oranlarını ‘akıllı' şekilde, bozmadan boyutlandırabilen Ps CS4 bu sayede bir resmi daralttığınızda zayıf, uzun ve fakat bozuk görünen Seda Sayan veya Sibel Can'ın TV programlarındaki bir sonuç ortaya koymuyor.

Ps CS4 kullanıcıya daha rahat kullanım imkânı veriyor
Kompozisyona göre örneğin kişilerin olduğu bölümleri minimum, manzaranın olduğu bölümü maksimum derecede daraltarak normalde bozulunca göze batacak bozulmaları dağıtıyor. Bu sayede yatay bir fotoğrafı dikey veya tersine dönüştürmek mümkün.

Adobe kendini geliştirme konusunda sıkı çalışıyor Aslında Ps CS4'ün daha birçok yeniliği ve uzmanları ilgilendiren geliştirmeleri bulunuyor. Zaten bir endüstri standardı olan Photoshop, sahada tek başına olmasına karşın, rakibi ensesindeymişçesine çalışarak hazırladığı yeni sürümüyle grafik dünyasında ‘eşsiz' olduğunu kanıtlıyor.

Ayrıca cs3, cs2 ve cs4 göre daha yavaş çalışıyor ve bilgisayarı çok kasıyor. Cs4 ise uçuk sistem özelliği istiyor ve lisansıda diğer serilere göre daha uçuk bi fiyatta. Bazı forum sitelerinde CS4' ün daha hızlı çalıştığını söylüyorlar fakat o kadar yüksek sistem özelliği kullandığı için hızlı olması normaldir.

Alıntıdır.:durbun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst