Peynirli Patlıcanım :)

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:





Malzemeler
2 adet ince ve uzun patlıcan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet dilimlenmiş domates
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
4 diş sarımsak (ince doğranmış)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik, tuz


Hazırlanışı

Patlıcanlarımızı zeytinyağı tuz, kekik ve sarımsakla ovarak ısıya dayanıklı cam fırın kabımıza diziyoruz.190 dereceye ayarladığımız fırında yaklaşık 20-30 dakika patlıcanları kontrol ederek pişiriyoruz.
Fırından çıkarıyoruz ve domates dilimlerini üzerlerine diziyoruz


Peynir serpiyoruz.Dilimleyerek sotelediğiniz 2 adet havucu isteğe bağlı olarak peynirlerin üzerine koyabilirsiniz.


Hazırladığımız patlıcanlarımızı sadece üst kısmını açtığımız 190 derecelik fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Bu tam olarak pişmemiş hali canım.Kaşarlar eriyince daha bir iştah açıcı oldu ama fırından çıkar çıkmaz servis ettiğimden onu resimlemeye fırsat bulamadım :hihi:
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Bi dene derim canım.Daha önce yağda kızartırdım ama buara dikkat etmeye başladım beslenmeye.Oyüzden mümkün olduğunca az yağlı kızartmalar yapmaya çalışıyorum.
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Ellerine sağlık harıka olmuş.Ben bunu karnıyarık misali bütün patlıcanı közleyerek yapıyorum.
Evde pek sevilmese de ben seviyorummm
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Patlıcanın közleyip salatasını yapıyorum,bi de islim kebabını canım..

Bende senin gibi fırında kızartırım patlıcanı,daha hafif oluyor..Sarımsak ve baharatla ovmak hiç aklıma gelmemişti doğrusu..Bunu da boş bizamanımda not alıp denicem.. @Şekerparem SEN BENİM ANNEM OLMALIYDIN:bayil:
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Patlıcanın közleyip salatasını yapıyorum,bi de islim kebabını canım..

Bende senin gibi fırında kızartırım patlıcanı,daha hafif oluyor..Sarımsak ve baharatla ovmak hiç aklıma gelmemişti doğrusu..Bunu da boş bizamanımda not alıp denicem.. @Şekerparem SEN BENİM ANNEM OLMALIYDIN:bayil:


Yakın olsaydık annen olmam farketmezdi ama işte :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst