Peynirli Karnıyarık Poğaça

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
peynirli-pastane-pogacasi.jpg


Karnıyarık Poğaça
Keyifli pazar kahvaltılarınıza lezzet katacak peynirli karnıyarık poğaça tarifi... Damak tadınıza göre patates, sosis, kıyma kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler,

* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet yaş maya
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 2 çay kaşığı tuz
* Yeteri kadar un
* 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
* Üzeri için 2 dilim beyaz peynir

Hazırlanışı,

1. Sütü ısıtıp maya ve bir kaşık toz şekerle karıştırın.
2. Kabarması için bekletin.
3. Yoğurma kabına hamuru için gerekli malzemeleri alın.
4. Kabarmış mayayı ekleyin.
5. Ele yapışmaya kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
6. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp mayalanması için bekletin.
7. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaların koparın.
8. Elinizle yuvarlayıp hafif yassı şekil verin.
9. Bıçakla ortasından kesip içine tıpkı karnıyarık yapar gibi ezilmiş beyaz peynir koyun.
10. Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
11. Üzerine yumurta sarısı serin.
12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst