Pesto sosu-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


cenova usulü pesto

160 gr. reyhan yaprağı
160 gr. parmesan peyniri (ben bahçıvan taze kaşar kullandım)
60 gr. dolmalık fıstık
1 diş sarımsak
150 ml. zeytinyağı

reyhan yaprakları,peynir, dolmalık fıstık ve sarımsak robota alınır ve mümkün olduğunca ince çekilir, zeytinyağı azar azar ilave edilerek tekrar çekilir ve ta-taaa işte hazır!!!!
bu ölçülerle 500 gr.lık bir kavanozu dolduracak kadar pesto'nuz oluyor.
aslında bütün bu işlemlerin mermer bir havanda dövülerek gerçekleştirilmesi hem lezzet hem de gelenek açısından daha uygun olurdu, çünki reyhan bıçakla kesildiğinde tadı buruklaşan bir bitki... ama ne yazık ki benim mermer havanım yok :(
sizin havanınız, sabrınız ve vaktiniz varsa mutlaka havanda dövmenizi öneririm...çok daha lezzetli bir pesto elde edeceğinizi garanti edebilirim...

yapraklarınızın rengi ne kadar açık yeşil olursa o kadar lezzetli olacaktır.


alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst