incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
cenova usulü pesto
160 gr. reyhan yaprağı
160 gr. parmesan peyniri (ben bahçıvan taze kaşar kullandım)
60 gr. dolmalık fıstık
1 diş sarımsak
150 ml. zeytinyağı
reyhan yaprakları,peynir, dolmalık fıstık ve sarımsak robota alınır ve mümkün olduğunca ince çekilir, zeytinyağı azar azar ilave edilerek tekrar çekilir ve ta-taaa işte hazır!!!!
bu ölçülerle 500 gr.lık bir kavanozu dolduracak kadar pesto'nuz oluyor.
aslında bütün bu işlemlerin mermer bir havanda dövülerek gerçekleştirilmesi hem lezzet hem de gelenek açısından daha uygun olurdu, çünki reyhan bıçakla kesildiğinde tadı buruklaşan bir bitki... ama ne yazık ki benim mermer havanım yok
sizin havanınız, sabrınız ve vaktiniz varsa mutlaka havanda dövmenizi öneririm...çok daha lezzetli bir pesto elde edeceğinizi garanti edebilirim...
yapraklarınızın rengi ne kadar açık yeşil olursa o kadar lezzetli olacaktır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
alinti