Peruk Hakkında Bazı Soru Ve Cevaplar;

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Peruk Hakkında Bazı Soru Ve Cevaplar;
1)Peruk kullanmak istiyorum. Ancak fark edilir diye endişe ediyorum.
Peruklar sanıldığı gibi, mecburiyetten takılan, bu yüzden yadırganan ürünler değildir.Öncelikle peruk kozmetik tabanlı olduğunu ve dünyada özellikle Avrupa ve Amerika’da birçok kadının alışveriş mağazalarından rahatlıkla alıp kullandığını bilmelisiniz. Tabiidir ki çok kötü yapılmış, naturel görünmeyen peruklar, peruk olduğu için değil, kötü göründüğü için diğer insanların fark etmesine sebep olur.

2)Peruk sıcak havalarda terlemeye sebep veriyor mu?
Doğal olarak kendi saçınız gibi hissetmeyeceksiniz. Ancak peruk tamamen kapalı bir zemin üzerinde üretilmiyor. Aralıklı şeritler üzerine dikildiği için hava alan bir yapısı var. Bu yüzden terletecek derecede rahatsızlık vermesi söz konusu değildir. Kullanan kişinin bünyesi ile de ilgilidir.

3)Perukların kullanım süresi ne kadardır?
Yapıldığı malzemenin kalitesine ve sizin kullanımınız da göstereceğiniz özenle doğru orantılıdır. Diğer kullandığınız eşyalar gibi.

4)Peruk siparişi vermek için kafa ölçüsü gerekli mi?
Yurt dışında üretilen perukların tamamı, içten ayarlanabilir kilit sistemiyle üretildiği için her kafa yapısına uygundur.

5)Peruk kirlendiği zaman nasıl temizlenir?
Gerçek saçtan üretilmiş perukları kendi saçınız gibi sıcak suyla ve şampuanla yıkayabilirsiniz. Sentetik malzemeden üretilmiş perukları soğuk sayılabilecek ılık suyla yıkamalısınız. Şampuan kullanabilirsiniz. Her ikisini de yıkadıktan sonra durulamalısınız. Yıkama ve durulama yaparken hafif ve yumuşak dokunuşlar yapılmalıdır. Duruladıktan sonra havlu üzerine yatırıp üzerine bir havlu daha kapatıp kurumasını beklemelisiniz. Gerçek saça fön çekmeniz gerekecektir. Ancak sentetik perukları kesinlikle fönle kurutmaya çalışmayın bozulmasına neden olursunuz. Kaliteli bir sentetik peruk kullanıyorsanız yıkama sonrası modelini koruyacaktır.

6)Sentetik peruklar belli oluyor mu, kullanması zor mu?
Kaliteli sentetikten üretilen peruklar gerçek saçtan üretilmiş peruklardan daha doğal olabilir. Çünkü dünyada bu teknoloji de oldukça gelişmiş durumda. Gerçek saça en yakın malzeme olan “kanekalon” ‘u peruk üretiminde kullanan markalar vardır. Bu markaların başında Revlon vardır. Hem gerçek saça çok benzer hem de modayı takip eden renk ve modellerde üretilir. Gerçek saçın da birkaç kalitesi bulunduğundan, kesin bir ayrım yapmak oldukça güçtür.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst