Perihan Abla

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
perihan-abla-40c5.jpg


Şimdiki çocuklar bilmezler, Hayat Bilgisi'nin Doğal Afet'i Afet Güçverir'e, bizler bir zamanlar Perihan Abla deme şerefine nail olduk. Mahallemizin her derde deva, gönüllere şifa ablasıydı. Kimin bir sıkıntısı varsa anlar hemen yardıma koşardı. Umutsuz aşkı Şakir, mahallenin meraklısı Melahat, Şoför İsmet, Kasap Gülen Biftek, Berber Raşit dava arkadaşlarıydı.
Şakir'in -öyle değil mi Perihan?,

Perihan Abla'nın -elinin körü Şakir-

İsmet'in -küt bi kafa-

Melahat'ın - ay neymiş neymiş?-

replikleri unutulmazlar arasındadır.

Birde benim hiç unutmadığım şöyle bir bölüm müziği var.
Hacı baba hacı baba
banada al bir araba
herkesin var bir babası
Benimkisi şam babası
Hacı baba hacı baba.


Her zaman söyleriz nerde o eski mahalleler,komşuluklar diye işte tam öyle bir diziydi. Küçük büyük herkesin dostu sıcacık merhametli kalbiyle Perihan Abla(perran kutman) çoğu zaman Perihan AblaIyı kızdıran temiz kalpli Şakir(Şevket Altuğ), mahallenin kasabı, manavı ve çaycısı ile çok keyif aldığım dört gözle beklediğim bir diziydi. Perihan Abla evin yükünü üzerine almış yeğenleriyle beraber oturan 25 yaşları civarında, Şakir ise annesiyle beraber yaşar şöförlük yapardı. Perihan Abla'ya aşıktı, genelde düşünmeden hareket eder kızdırır daha sonra da

"öyle deme Perihan" der kalbini almak için can atardı. Mahalle halkının yaşadığı mutlu, mutsuz, acı ve tatlı olaylarını ekrana taşır ve her bölümünde izleyenlere mesajlar verirdi. Giriş müziği hala kulaklarımdadır "bu mahallede yaşar işte perihan abla" Teşekkürler Kandemir Konduk böyle bir diziyi kaleme alıp bizlere izlettirdiğin için..."
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst