Perdeler için pratik bilgiler

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Tül perdeler normalde yılda 4 kez yıkanmalıdır. Ancak sigara içiliyor, soba yanıyor ve kaloriferlere yakınsa bu yıkama 5 ya da 6’ya çıkarılabilir.

Buruşmanın önlenmesi için camdan alınır alınmaz bekletilmeden yıkanması gerekir. Yıkanan tüller üst üste bekletilmemeli, hemen asılıp kurutulmalı, yedeği yoksa ütülenip asılmalı. Bol suda yıkanıp, durulanmalıdır.

Tüllerin yıkanacağı su 30 dereceden fazla soğuk olmamalıdır. Küvette yıkanan tüllerin suyu değişeceği zaman buruşmamaları için banyoya enine konarak bir sopanın üzerine uzunlamasına asılmalıdır

Tüller elde yıkanacaksa çamaşır makinesine konulan deterjandan biraz daha fazlası kullanılmalıdır.Yıkanan tüller silkelenmeli, dikiş yerlerinden normal şekilde hafifçe düzeltilerek asılmalıdır.

Kalın perdeler ile ince olmayan tüllerin bazıları ara sıra elektrikli süpürgeyle temizlenmelidir. Tüller çok kirli ise, yıkanmadan önce bir iki saat ılık suda tutlmalıdır. Tüllerin üzerinde leke oluşmuşsa önceden macun hale getirilen deterjan bu lekelerin üzerine sürülüp 1 saat bekletilip sonra yıkanmalıdır. Pahalı, çabuk sökülebilir, değerli tüller kullanılıyorsa büyük bir yastık kılıfı içinde yıkamak gerekir. (Makinenin en ağır ayarında)

Eğer tüller bilinenden fazla kirli ve solmuşsa bir su yıkadıktan sonra deterjanlı suya 1 su bardağı amonyak koyup 2 saat bekletilmeli ve bir yıkamadan sonra birkaç kez durulanıp, güneşe tutulmalıdır.

İri delikli naylon ve renkli tüllerin şekil ve motiflerinin bozulmaması için son kez yıkama suyuna 1 çay bardağı demli çay suyu karıştırıp durulanmalıdır.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
İri delikli naylon ve renkli tüllerin şekil ve motiflerinin bozulmaması için son kez yıkama suyuna 1 çay bardağı demli çay suyu karıştırıp durulanmalıdır.

Çok ilginç
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst