Penye İp Nasıl Yapılır?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
37l0pp.jpg


Eski, kullanılmayan penye tişörtlerimizi değerlendirerek mucize tasarımlar yapabiliriz. Penyeler ince ve yumuşak dokulu olduğu için vücut sağlığını tehdit etmez. Yaz aylarında serin tutmasının yanında farklı tasarımların oluşmasına olanak verir. Penyeleri ip haline getirip hayal gücümüzle harika tasarımlar oluşturabiliriz. Eski penyelerini toplayın ve hazırlanın, penye ip yapıyoruz. Tasarruf yaparken yeni bir ürün oluşturmak, milyonlarca para verdiğimiz tasarımları evimizde hazırlamamız mümkün.

Penyenin özellikleri nelerdir?

Penye, pamuk elyafının en ince iplikleriyle dokunan ve üretilen bir kumaş türüdür. Yumuşak ve ince bir dokusu bulunur ve özellikle yaz aylarında serin tutuğu için çok tercih edilir. Kumaş yapısı düzgün ve homojendir. Oldukça dayanıklıdır, senelerde giyilebilir. Ülkemizde penye yapımı için Ege Bölgesindeki pamuklar kullanılmaktadır. Bergama pamuk iplikleri dayanıklı, temiz, kolay uzayan ve kolay boyanabilen niteliktedir.

Penye İplikleri Nerelerde Kullanılır?

Özellikle yaz kıyafetlerinde penye vücudun hava almasını sağladığı için tercih edilir. Bluz, elbise, çorap, tişört, gömlek, pantolon, pijama, etek, şapka ve birçok kıyafete kolaylıkla uyum sağlar. Yumuşak yapısı sebebiyle insanın vücudunda kaşıntı, kızarıklık, batma yapmaz.

Penyelerin en büyük avantajı sadece su ile yıkandıklarında bile kirleri çıkmaktadır ve kolaylıkla kururlar. Özellikle çok nemli ve sıcak bölgelerde yaşayanlar için penye bulunmaz bir nimettir. Penyelerin inceliğine kalınlığına göre vücudu gösterme özellikleri bulunur, size en uygun olanını seçebilirsiniz. Basit bir tişörtle bile seksi gözükmeniz mümkündür.

Penye kıyafetler samimiyetin temsilcisidir. Penye bir kıyafette rahatlığın ve samimiyetin mesajını karşınızdakine kolaylıkla verebilirsiniz. Her yaşa uygun modelleri sayesinde 7 den 70’ e herkese hitap etmektedir. Penye kıyafetler genellikle likralı olduğu için biraz kilo alsanız da vücudunuza olacaktır. Aldığınız bir tişörtü senelerce giyebilmeniz olasıdır. Vücudunun rahat bir uyku uyumasına olanak veren penye kumaş, gecelik olarak da rahatlıkla kullanılabilir.

Penyeler oldukça uygun fiyatlı kumaşlardır

Rahat kullanımı, dayanıklılığı yanında penyelerin en büyük avantajı uygun fiyatlı olmalarıdır. Çok lüks bir tişörtü bile çok cüzi bir ücretle satın alabilirsiniz. Penyeleriniz eskidiğinde farklı modellere dönüştürebilir, yine kullanmaya devam edebilirsiniz. Çok ince yapısı sayesinde kolaylıkla kesilir ve evdeki dikiş makineleriyle kolaylıkla dikilebilir.
Eskimiş penyeleri nasıl dönüştürebilirim?

Eskiyen penyelerinizi atmayın, farklı tasarımlara dönüştürün. Uzun süredir giydiğiniz ve modelinden sıkıldığınız tişörtünüzü birkaç makas hamlesiyle bambaşka bir görüntüye çevirebilirsiniz. Örneğin tişörtünüzün arkasına ya da önünü yatay şekilde birkaç cm aralıkla çizik attığınızda modern görünümlü bir kıyafetiniz olmuş olur. Tişörtünüzün uçlarından yukarıya doğru iki cm aralıklar dikey kesikler attığınızda artık püsküllü bir tişörtünüz olacaksınız. Dilerseniz püsküllerin ucuna boncuklar, bazı figürler ekleyip kendi tuh durumunuzu yansıtabilirsiniz.

Penye tişörtlerinizden güzel bir yazlık çanta yapabilirsiniz. Tişörtü masaya serin, kol kısımları dikiş yerinden, yaka kısmını yuvarlak şekilde, altı kısmını yatay şekilde dikişin üst kısmından kesin. Penyenizin yan dikişlerini ortaya gelecek şekilde ayarlayın ve tişörtün alt kısmını dikin. Dikişle uğraşmak istemiyorsanız püskül yapma tekniğini kullanabilirsiniz. Plajda, yaz gezmelerinde kullanabileceğiniz harika bir çanta yaparak penyenizi dönüştürmüş olursunuz.
Penye ip yapmak kolay mıdır?

Penyeleriniz giyilmeyecek duruma geldiğinde sakın atmayın ve onları ip haline getirin. Penye ip yapmak çok kolaydır, çocuklarınızla etkinlik haline getirerek penyeleri dönüştürmenin keyfini sürebilirsiniz. Yapma istediğiniz ipin kalınlığına göre penyeleri belirli aralıklarla kesin. İster yatay ister dikey olarak kesebilirsiniz lakin dikkat etmeniz gereken nokta kestiğiniz parçaların olabildiğince uzun olmasıdır. Penyeleri aynı kalınlıkta kestikten sonra birbirlerine bağlamalısınız. Bağladığınız düğümleri iyice sıkın ve ucundaki fazlalıkları kesin. Yumak haline getirdiğiniz ipleriniz hazır, paspastan sepete kadar birçok farklı tasarım yapabilirsiniz.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu yapılan iple paspas yapıldığını görmüştüm. Enteresan ya kadınlar neler icat ediyor
 
Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst