

Pembe Yumurta Turşusu
*1 su bardağı kırmızı pancar suyu (ben konserve kullandım, sizler pancarı soyduktan sonra dilimleyerek suda haşlayabilirsiniz)
*1 su bardağı beyaz sirke (yoksa diğer sirkelerde olur)
*6 adet katı haşlanmış yumurta (12 dk. haşlanmış)
*2 yemek kaşığı minik minik kesilmiş soğan
*1 dilim taze zencefil
*2 tane karanfil
*1 talı kaşığı tuz

Yapılışı:
* Kaynar suyla dezenfekte ettiğiniz kavonoza katı haşlanmış yumurtaları yerleştirin.
*Diğer malzemeleri bir kapta birleştirip 10 dk. orta harlı ateşte haşlayın ve soğumasını bekleyin.
*Soğuduktan sonra yumurtaların üzerini örtecek şekilde süzmeden dökün.
*Kavonozun kapağını sıkıca kapatıp 2 gün buzdolabında bekletin ve afiyetle yiyin.
Alıntıdır...