Pekmezin faydaları nelerdir?

esmeryarim

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2010
Mesajlar
3.430
Tepki
3.148
Puan
113
Konum
üç meleğin kalbinde

attachment.php






Pekmez sürekli tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Çünkü pekmez iyi bir enerji kaynağıdır. Vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat, magnezyum, kalsiyum, demir ve potasyumu destekleyerek vücuda kazandırır. Pekmez, içeriğinde yüksek şeker bulundurması ile iyi bir enerji kaynağıdır. Birçok hastalıkların oluşumunu önler, vücudu dinç ve dinamik tutar.


Pekmez doğal bir tatlandırıcıdır. İçerisinde vücut için gerekli olan kaynaklar bolca bulunur. Normal bir çay şekerine göre besin değerleri daha yüksek ve daha sağlıklıdır. Tıpkı normal şekerdeki gibi bir kaşık pekmezde de 16 kalori bulunur. Fakat normal şekerde besin maddeleri bulunmaz. Oysa pekmez, mineral ve vitamin bakımından çok zengindir
Kasların güçlenmesi, sinir sisteminin düzenli çalışması, vücudun ph dengesinin korunması pekmez tüketimi ile sağlanabilir.Özellikle sporun ardından 2 çay kaşığı pekmez yemek potasyum miktarının %100′ünü karşılamak demektir.
Pekmez demir açısından da kuvvetli bir besindir. Kan yapıcı özelliği ile düşük kan değerlerini normal seviyelere getirir. Kan seviyesi düşük olanlar her sabah 1 kaşık pekmez yemeliler. Emziren annelerin büyük sorunu olan kansızlıkta pekmez ile giderilebilir. Aynı zamanda pekmez diş ve kemik gelişimine de yararlıdır.

___ALINTI___
 

Ekli dosyalar

  • 19321230.jpg
    19321230.jpg
    14,2 KB · Görüntüleme: 90

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Kan seviyesi düşük olanlar her sabah 1 kaşık pekmez yemeliler.

Benim kan seviyem düşük,demir eksikliği var yemem lazım aslında:derdimcok:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst