incitanemtuana
Daimi Üye
Bebek bisküvisini, bebek yemeği yerine koymasak da bazı zamanlarda çok iyi birer kurtarıcı oluyorlar. Özellikle bebeğinizle dışarı çıktığınız zamanlarda.
9. aydan sonra bebekler daha çok ellerine alıp yeme isteği gösteriyorlar. Bu atıştırmalıklar onlar içinde iyi birer yemek çiğneme öğreticisi oluyorlar.
Bisküvinizin içine çeşitli baharatları katabilirsiniz ,ben tarçın kullandım.Pekmez miktarını yazmadım çünkü genelde hamurun tadına bakarak ayarlıyorum.Tatlandırıcı olarak pekmez yerine Agave kullanıyorum,organik pazarda var ,bala benziyor.Doğal bir bitki şekeri.
İrmikli Bebek Bisküvisinin Malzemeleri
Bütün malzemeyi karıştırın,pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz.Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.(yaklaşık 15-20 dakika)
ALINTI
9. aydan sonra bebekler daha çok ellerine alıp yeme isteği gösteriyorlar. Bu atıştırmalıklar onlar içinde iyi birer yemek çiğneme öğreticisi oluyorlar.
Bisküvinizin içine çeşitli baharatları katabilirsiniz ,ben tarçın kullandım.Pekmez miktarını yazmadım çünkü genelde hamurun tadına bakarak ayarlıyorum.Tatlandırıcı olarak pekmez yerine Agave kullanıyorum,organik pazarda var ,bala benziyor.Doğal bir bitki şekeri.
İrmikli Bebek Bisküvisinin Malzemeleri
- 2 çorba kaşığı tam un
- 5 çorba kaşığı beyaz un
- 4 çorba kaşığı irmik
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- pekmez, akça ağaç şurubu ya da agave
- yarım çay kaşığı tarçın
Bütün malzemeyi karıştırın,pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz.Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.(yaklaşık 15-20 dakika)
ALINTI