Pazılı Lemis

E

esmanur

Misafir
pazili+lemis.jpg

Malzemeler:



2 su bardağı un

1 su bardağından az su

1 çay kaşığı tuz



2 bağ pazı

2 yemek kaşığı tereyağ

2 orta boy soğan

tuz, karabiber



Hazırlanışı:



1- Yoğurma kabının unu koyup kenarlarına tuzu ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp suyu azar azar ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Sonra üstünü nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

2- Pazıları yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanlarıda incecik doğrayın. Tereyağında soğanı kavurun. Üstüne pazıyı ekleyip tuz karabiberle harmanlayıp pazıyı öldürün. 5-6 dakika pişirin ortalama olarak. Soğumaya bırakın.

3- Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açın. Bir tarafına iç malzemeden koyun. D şeklinde kapayın. Yağsız tavada önü arkasını pişirin. Piştikten sonra sıcakken önünü arkasını tereyağı sürün. Afiyet olsun uşağum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst