Patlıcanlı ve kaşarlı börek

N

nuran34

Misafir


MALZEMELER:

3 adet yufka

SOSU İÇİN:

1 su bardağı süt

2 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

İÇ HARCI İÇİN:

1 kahve fincanı sıvıyağ

4 adet patlıcan

1 büyük kuru soğan veya 2 ortaboy :)

2-3 sivribiber

1 adet domates

2 diş sarımsak

tuz,pulbiber,karabiber,kimyon kararınızca

rendelenmiş kaşar peyniri





Patlıcanlar ala ala soyulup küp küp doğranır ve tuzlu suya bırakılır.



Sıvıyağ tencereye alınıp soğanlar küp küp doğranır ve kavrulmaya başlanır



Sarımsaklar ve biberlerde doğranır ince ince.En son domates kabukları soyulup doğranır....



Tuzlu sudan sıkarak çıkardığımız patlıcanlarda tencereye ilave edilir baharatları ve tuzu da eklenip tencerenin ağzı kapatılır ve 2-3 dakika kavrulması beklenir....



İçimiz hazır bir kenara alıp soğumasını bekleyelim.....



Yufkamızı tezgaha serip sos malzemelerini karıştıralım ve yufkanın üzerine sürelim...



Yufkayı sekiz parçaya bölüp sigara böreği yapar gibi geniş tarafına iç malzemesini koyup üzerine biraz da rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip geniş geniş saralım....



Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayıp böreklerimizi en son suya batırıp galeta ununa bulayalım ve tepsiye dizelim.Sonra fırına sürelim ve kızarıncaya kadar pişirelim....



hep söylüyorum ben asla fırın ayarı ve zaman vermem.Her fırının ayarı ve pişirme süresi farklıdır.Mesela benim fırınım 50 derecede 20 dakika da kek pişirir :) O yüzden herkez fırınının ayarını bilir......
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst