Patlıcanlı Tava Böreği-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


2 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet yufka
  • Yarım su bardağı domates rendesi
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin acısının çıkmasını sağlayın. Daha sonra kızartıp peçete üzerinde fazla yağının süzülmesi için bekletin.
  2. Süt, yumurta ve sıvıyağı çırpıp harcı hazırlayın.
  3. Bir tavaya domates rendesini koyup kaynatın, patlıcanları ekleyin, tuzunu biberini ayarlayın birkaç dakika kaynatın. Ocaktan alın.
  4. Yufkayı ikiye bölün. Bir parçasını hafif yağlanmış tavanıza kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın. Diğer yarım olan parçayıda ikiye bölün. Tavaya yayılmış olan yufkanın üzerine yumurtalı harçtan yayın. Diğer ikiye böldüğünüz parçalardan bir tanesini daha yayın. Onun üzerine tekrar yumurtalı harçtan sürün ve patlıcanlı içi yayın.
  5. Patlıcanlı için üzerine kaşarpeynir rendesini serpip üzerine kalan yarım yufkayı serin. Yumurtalı harçtan serip tavanın dışına sarkan parçaları içeri alıp böreği kapatın. Üzerine harçtan biraz daha dökün ve tavada arkalı önlü pişirin.
**Patlıcanlı harcın içine dilerseniz yeşil biberde ekleyebilirsiniz.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst