Patlicanli Pilav-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Kızartma yağı
Hazırlanışı
1. Pirinci ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın. Soğanı küp küp doğrayın. Domatesi rendeleyin. Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Acısı suda çıkan patlıcanları kızartın.
2. Pilav tenceresinde zeytinyağı ile doğranmış soğanı kavurun. Domatesi ekleyin. Pirinci, yenibaharı, tuzu ve şekeri ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık on dakika pişirin. Pişen pilava patlıcanları ekleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst