Patlıcan salatası/Aydın yöresi(resimli)

E

esmanur

Misafir
img0041od0.jpg

MALZEMELER

1 kg topak patlıcan

500 gr kırmızı biber

1 baş sarımsak

1 cay bardagı zeytin yagi

Yeteri kadar tuz

4 tane limon
img0016bf2.jpg

YAPILIŞI

Patlıcanlarımızı bıcak yardımıyla delelım 8-10 yerinden

Bir kaba 1 litre kadar su dolduralım limonun ikisini sıkalım suyun ıcıne, kenarda beklesin.

Derin bir tencereye yagı koyalım yagı kızdiralım patlıcanları ıcıne atıp kızartalım .

Kızaran patlıcanları cıkarıp soguyunca kabuklarını soyalım

Kenarda bekleyen limonlu suya icine soydugumuz patlıcanları koyalım

Limonlu suya koymamızın sebebi kararmasını onlemek


Biberleri alacak şekilde Tencereye suyu koyup kaynatalım


Biberlerimizi sapını kesip ortadan bölüp cekirdeklerini cıkaralım kaynayan suya tel süzgec yardimiyla ıcıne batırıp 2 dakika bekletip cıkaralım ılıyınca iri kuş başı dograyalım.

Patlicanları da sudan cıkarıp iri kuşbaşı dograyalım sarımsaği soyalım yaprak şeklinde dograyalım bunları bir kaba alalım kalan 2 limonu sıkalım zytin yağiyla beraber patlıcan ve biberlerin uzerne dokelım yeterince tuzunu koyalım en az 2 saat bekletelım iyice birbirine ozleşsinler daha lezletli olur

Afiyet olsun

Not: bu resimde gorduğunuz patlıcan salatasını ben 250 kişilk duğun gurubuna yapmiştim

Ordor tabagına koymuştum onun icin tencerede cok gorunuyor demeyın sonra 1 kg patlıcandan bu kadarmı cıkar diye

ALINTI
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
45
Konum
burdan:)
bu daha degisik patlicani kizartiyosun,ben kozleyipde yapiyorum,,bunuda deniyim bi ara,,,,cok severim patlican salatasini,,,

sagolasin canim,,:panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst