Patlıcan kebabı /G.Antep

*Bilgin*

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.213
Tepki
1.716
Puan
113
Konum
istanbul
PATLICAN KEBABI(4kişilik)
4 adet uzun patlıcan
500 gr orta yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1tatlı kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı domates salçası
tuz karabiber
1 çay bardağı su
yufka yada dürüm ekmeği(olmazsa olmazlardan)
Patlıcanları 4 er cm kalınlığında dilimleyip tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz.20 dk sonunda patlıcanları süzüp kuruluyoruz.Köfte için:kıymayı 1 tatlı kaşığı biber salçasını,karabiberi,tuzu sarımsağı karıştırıp yoğuruyoruz.Yuvarlayıp ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz.Fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte şeklinde diziyoruz,boş kalan kızımları biber ve domates dilimleriyle dolduruyoruz.Üzerine domates salçasını1 çay bardağı suyla sulandırıp döküyoruz.En üst kısma zeytinyağı gezdirip folyoyla kapatıyoruz.230 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz,son 10 dakikasında üzerini açarsanız üzerininde kızarmasını sağlarsınız.(lezzetine varabilmek için yufka yada lavaş ekmeğine sararak yenmesi gerekiyo:) afiyet olsun.


alıntı.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst