Patatesli Mantar Sote

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
patatesli-mantar-sote-tarifi-1-720x450.png


MALZEMELER

600 gram kültür mantarı
2 adet patates
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1/4 demet maydanoz

Patatesleri kızartmak için:

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA

Pişirme önerisi: Mantarların sulanma ihtimali vardır. Bu durumda mantarları ayrı bir yerde soteleyip, suyunu çektikten sonra sebzelere ilave edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Uzunlamasına kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde kesin.

Kültür mantarlarını büyüklüklerine göre ortadan ikiye kesin.

Sarımsakları ve maydanozu incecik kıyın.

Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsakları renk alana kadar kavurun. Ardından; doğradığınız (küçük ise bütün olarak) mantarları ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.

Sotelenen mantarlı harca doğranmış sivri biberleri ekleyin ve orta ateşte pişirin.

Tuz, pul biber ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Soteyi aralarda karıştırarak pişirmeye devam edin.

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri parmak şeklinde doğrayın. Ayrı bir kızartma tenceresinde ayçiçek yağını kızdırın. Patatesleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartın.

Kızarmış patatesleri mantar soteye katıp, karıştırdıktan sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Mantarı hiç yiyemiyorum ama çok elverişli bir malzemeyi de kaçırıyormuşum gibi geliyor ya :eek:fff: aslında birçok yerde kullanılabilir birşey börek pilav salata yemek of offf :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst