Patatesli Kuşbaşı-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre




Malzemeler

  • 500 gr kzu kuşbaşı
  • 1 soğan, yemeklik doğranmış
  • 1 diş sarımsak, küçük doğranmış
  • 1/2 çorba kaşığı balzamik sirke
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1/2 su bardağı et suyu (et suyu yoksa, tablet ile de olur)
  • tuz, karabiber
  • 1 patates, incecik dilimlenmiş veya halka rendelenmiş
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı
Yapışmaz yüzeyli bir tencereye zeytinyağının yarısını koyup ısıtın, peşine etleri koyup kavurmaya başlayın, ardından soğan ile sarımasağı ekleyip kavurmaya devam edin. Balzamik sirke, domates, et suyu, tuz ve karabiberi de ilave edip tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin, kapağını açıp 20 dakika kadar daha pişirin.

Pişirme süresinin sonunda etleri kenarlı bir fırın kabına alın ve üzerlerine patatesleri yerleştirin, üzerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün. Peyniri serpiştirip, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, patatesler kızarana dek, 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun !

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst