Patates Sepetinde Kuzu Kebabi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
MALZEMELER:

PATATES SEPETİ İÇİN :



-4 adet patates
-1 adet yumurta
-3 çorba kaşığı un
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-Yeteri kadar tuz

KUZU KEBABI İÇİN

-300 gr kuşbaşı kuzu eti
-1 adet orta boy kurusoğan
-2-3 adet sivri biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Tuz, karabiber, kırmızIbiber, kekik
-1 diş sarımsak
-7-8 dal maydonoz

YAPILIŞI:

1)Öncelikle etler bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur.



2)Daha sonra kuru soğan ve biberler doğranır ve zeytinyağ ilavesiyle birlikte etlere ilave edilir. Salçası da eklendikten sonra üzerini örtecek kadar sıcak su eklenir.



3)Tuz, karabiber, kırmızıbiber, sarımsak ve kekik de eklenerek orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar kaynadıktan sonra da kısık ateşte etler suyunu çekinceye kadar pişirilir.

4)Patatesler rendelenir ve daha sonra da sulanabileceği için fazla suyu avuç içerisinde sıkılarak alınır.



5)Yumurta çırpılır, un ilave edilir. Daha sonra bu karışıma patates rendesi, kaşar rendesive tuz ilave edilir.



6)Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra fırın kaplarının içlerine yağlı kağıt serilir. Bu kağıt hafifçe yağlandıktan sonra patatesli karışım, kase şeklini alacak şekilde elle bastırılarak ve ince bir tabaka halinde içlerine yayılır.

7)Önceden ısıtılmış fırında bu sepetler, kızarıncaya kadar pişirilir.



8)Hazırlanmış olan etli karışım, sepetlerin içlerine doldurulur. Arzuya göre üzerleri maydonozla süslenir. Sıcak halde servis yapılır.



AFİYET OLSUN


ALINTI
patates+sepet.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kuzu eti asla yemem
ama sunum cok hos olmus
farkli bir etlede denenebilir bence
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst