Pastırmalı Biberli Gözleme Tarifi

N

nuran34

Misafir
Malzeme Listesi

4,5 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
120 Gr Pastırma
200 Gr Kaşar Peyniri
Yarım Kilo Soğan
2 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Yeşil Biber
Üzeri İçin:
Tereyağı



Hazırlanışı:

Soğanları yarım ay şeklinde ince ince piyazlık doğruyoruz. Geniş bir tencereye az sıvıyağ döküyoruz. Soğanları ilave edip, kavuruyoruz. Yeşil ve kırmızı biberleri iç çekirdeklerini temizliyoruz. İnce ince dilimliyoruz.

Tavaya biberleri de ilave ettikten sonra karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Pastırmaları ince ince dilimliyoruz. Kavurduğumuz, rengi değişen soğan ve biberlerin üzerine pastırmaları ilave ediyoruz. Karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

Kaşar peynirini ayrı bir tabağa rendeliyoruz. Gözlemenin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz. Üzerine tuzu serpip, elimizle harmanlıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıp, yaş mayayı koyuyoruz.

Az ılık su ilave edip, elimizle sadece mayayı suyla birlikte yoğurarak eritmeye başlıyoruz. Maya eridikten sonra, unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru avuç büyüklüğümüzde bezelere ayırıyoruz.

Üzerine un serperek merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açılan hamurların yarım kısmına iç harcı koyuyoruz. Üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri serpiyoruz. Ve yarım ay şeklinde kapatıyoruz.

Kenarlarını parmaklarımızla bastırarak kapatıyoruz. İsterseniz teflon tavada veya sac üzerinde pişirebilirsiniz. Pişirdiğimiz gözlemeleri servis tabağına alıyoruz. Üzerine tereyağı sürerek servis ediyoruz.

 

Kardelen27

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.159
Tepki
3.758
Puan
113
Konum
istanbul
ohoh öyle güzel anlatmışsın ki nuran hanım şimdi kalkıp yapasım geldi:)
teşekkürler arkadaşım
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Gözlemeyi cok severim, eminim böylede harika olur. :9:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst