N
nuran34
Misafir
Malzeme Listesi
4,5 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
120 Gr Pastırma
200 Gr Kaşar Peyniri
Yarım Kilo Soğan
2 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Yeşil Biber
Üzeri İçin:
Tereyağı
Hazırlanışı:
Soğanları yarım ay şeklinde ince ince piyazlık doğruyoruz. Geniş bir tencereye az sıvıyağ döküyoruz. Soğanları ilave edip, kavuruyoruz. Yeşil ve kırmızı biberleri iç çekirdeklerini temizliyoruz. İnce ince dilimliyoruz.
Tavaya biberleri de ilave ettikten sonra karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Pastırmaları ince ince dilimliyoruz. Kavurduğumuz, rengi değişen soğan ve biberlerin üzerine pastırmaları ilave ediyoruz. Karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Kaşar peynirini ayrı bir tabağa rendeliyoruz. Gözlemenin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz. Üzerine tuzu serpip, elimizle harmanlıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıp, yaş mayayı koyuyoruz.
Az ılık su ilave edip, elimizle sadece mayayı suyla birlikte yoğurarak eritmeye başlıyoruz. Maya eridikten sonra, unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru avuç büyüklüğümüzde bezelere ayırıyoruz.
Üzerine un serperek merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açılan hamurların yarım kısmına iç harcı koyuyoruz. Üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri serpiyoruz. Ve yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
Kenarlarını parmaklarımızla bastırarak kapatıyoruz. İsterseniz teflon tavada veya sac üzerinde pişirebilirsiniz. Pişirdiğimiz gözlemeleri servis tabağına alıyoruz. Üzerine tereyağı sürerek servis ediyoruz.
4,5 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
120 Gr Pastırma
200 Gr Kaşar Peyniri
Yarım Kilo Soğan
2 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Yeşil Biber
Üzeri İçin:
Tereyağı
Hazırlanışı:
Soğanları yarım ay şeklinde ince ince piyazlık doğruyoruz. Geniş bir tencereye az sıvıyağ döküyoruz. Soğanları ilave edip, kavuruyoruz. Yeşil ve kırmızı biberleri iç çekirdeklerini temizliyoruz. İnce ince dilimliyoruz.
Tavaya biberleri de ilave ettikten sonra karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Pastırmaları ince ince dilimliyoruz. Kavurduğumuz, rengi değişen soğan ve biberlerin üzerine pastırmaları ilave ediyoruz. Karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Kaşar peynirini ayrı bir tabağa rendeliyoruz. Gözlemenin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz. Üzerine tuzu serpip, elimizle harmanlıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıp, yaş mayayı koyuyoruz.
Az ılık su ilave edip, elimizle sadece mayayı suyla birlikte yoğurarak eritmeye başlıyoruz. Maya eridikten sonra, unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru avuç büyüklüğümüzde bezelere ayırıyoruz.
Üzerine un serperek merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açılan hamurların yarım kısmına iç harcı koyuyoruz. Üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri serpiyoruz. Ve yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
Kenarlarını parmaklarımızla bastırarak kapatıyoruz. İsterseniz teflon tavada veya sac üzerinde pişirebilirsiniz. Pişirdiğimiz gözlemeleri servis tabağına alıyoruz. Üzerine tereyağı sürerek servis ediyoruz.