Pasta Yarismamiz Basladi Hadi Oylamaya

Pasta Yarismamiz Basladi Hadi Oylamaya

  • 1.ADAY - NAR RÜYASI[B][COLOR="Red"]Fındık Kurdu:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 2 2,5%
  • 2.ADAY - CIKOLATA BOMBA[B][COLOR="Red"]Arina:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 0 0,0%
  • 3.ADAY - BISKÜVILI KOLAY PASTA[B][COLOR="Red"]Şahmaran:gitme:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 1 1,3%
  • 4.ADAY - FARELİ PASTA[B][COLOR="Red"]k.a.y.r.a:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 3 3,8%
  • 5.ADAY - ETİ PUF PASTA[B][COLOR="Red"]su ay:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 1 1,3%
  • 6.ADAY - MUZLU RULO PASTA[B][COLOR="Red"]yoruldum71:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 3 3,8%
  • 7.ADAY - PEMBE DÜŞLER [B][COLOR="Red"]güllerdıyarı:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 11 13,8%
  • 8.ADAY - KEDİ DİLİ FANTAZESİ[B][COLOR="Red"]incitanemtuana:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 4 5,0%
  • 9.ADAY - PROFİTEROL[B][COLOR="Red"]Üçüncümüz *Neşe*:kupa:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 12 15,0%
  • 10.ADAY - PRENSESİMİN BARBIESI[B][COLOR="Red"]İkincimiz sıladayım:kupa:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 13 16,3%
  • 11.ADAY - TRAMUSİ PASTA[B][COLOR="Red"]bitter_im:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 1 1,3%
  • 12.ADAY - KİRPİ PASTA[B][COLOR="Red"]nesrin64:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 2 2,5%
  • 13.ADAY - ELMALI PASTA[B][COLOR="Red"]divinity:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 2 2,5%
  • 14.ADAY - MUZLU ÇIKOLATA PARÇ. PASTA[B][COLOR="Red"]es_se:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 1 1,3%
  • 15.ADAY - ÇİKOLATALI FISTIKLI PASTA[B][COLOR="Red"]Bilgin:teselli:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 5 6,3%
  • 16.ADAY - KÜMBET PASTA[B][COLOR="Red"]Birincimiz hoşseda :kupa:[/COLOR][/B]

    Kullanılan: 19 23,8%

  • Kullanılan toplam oy
    80
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
İşte beklenen gün geldi hanimefendinin marifetli hatunlari:halay
Öncelikle hamileler ve aşerenlerin bu bölüme bakmamaları rica olunur:gul:
İste karsinizda birbirinden lezzetli ve şık sunumuyla tam 16 adet pasta isiniz hicte kolay olmıyacak,pamuk eller oylara canlarim
:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
Adaylarimizin isimleri aciklanmadigi gibi yollama sirasina göre basladim..

yarisma bitis tarihi bu ayin 25 inde canlarim

1.ADAY Fındık Kurdu

NAR RÜYASI

Malzemeler:

Hazır kek
Kremşanti
Muz,süt ve nar

Yapılışı:

Hazır keki sütle ıslatıp,üzerine önceden hazırladığımız kremşantiyi sürüyoruz.Muz dilimlerini arasına yerleştirip sonraki katada aynı işlemi uyguluyoruz.

En son olarak nar tanelerini üzerine serpiyoruz.Afiyet olsun.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
2.ADAY Arina

CIKOLATA BOMBA





malzemeler:
*1 paket bebe bisküvisi
*1 adet muz
*1 adet yeşil elma
*4 tane kuru kayısı
*1 bardak kuru üzüm
*4 tane kuru incir
*1 bardak ceviz
*1 bardak fındık
*1 paket bitter çikolatalı puding
*1 paket çikolata sos
*1 paket krem şanti
*1 paket süt

Tarifi:

Puding ve çikolata sos tarifine göre hazırlanır ve ılıyınca ikisi karıştırılır. Bu karışıma tüm malzemelerimiz konulur(Bebe bisküvilerini kırarak ve tüm meyvelerimizi keserek).

Tüm karışım tepsiye konur ve üzerine tarifine göre hazırladığımız krem şanti yapılıp dökülür.

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
3.ADAY Şahmaran

BISKÜVILI KOLAY PASTA

pastafa.jpg


Malzemeler:
Alt tabanı:

* 1 paket (175gr) sade pötibör bisküvi
* 2 yemek kaşığı kakao
* yarım paket (125gr) margarin, tereyağı, erimiş
* 2 çay bardağı süt

Muhallebi:

* 1 litre süt
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 2 yemek kaşığı pirinç unu
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 7 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket (1 tatlı kaşığı) vanilya
* yarım paketten az margarin, tereyağı

En üste:

* kakao

Hazırlanması:

1. Geniş bir kasenin içinde bisküvileri elinizle kırarak un haline getirin.
2. Üzerine kakaoyu ve erimiş yağı ekleyin.
3. Sütü azar azar ekleyip malzemeleri karıştırın. (ne çok cıvık ne de çok katı bir hal almalı)
4. Bu karışımı dikdörtgen bir borcama kaşıkla bastırarak yayın.
5. Muhallebi için gereken tüm malzemeleri tencereye koyup bir yandan karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
6. Muhallebiyi hâlâ sıcakken düzgün bir biçimde bisküvili karışımın üzerine yayın.
7. Muhallebinin soğumasına fırsat vermeden kakaoyu üzerine serpin.
AFİYET OLSUN:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
4.cü aday k.a.y.r.a

FARELI PASTA


malzemeler:
1 paket milföy
1 paket puding(ben kakaolu seçtim herhangi biri olabilir)
damla çikolata
hindistan cevizi

hazirlanisi:

*ilk olarak puding hazırlanır.Diğer taraftan milföylere şekil verilir. Milföyden bıçak yardımıyla damla şeklinde kesilir. Artan kenar kısmından da kulakları kesilerek 180 derecede fırında pişirilir.Pişen milföy hamurlarının orta kısmına puding konulduktan sonra üstleri kapatılır ve pudingla kaplanır üzeri, Daha sonra her yeri hindistan cevizi ile kaplanır. Kulakları, kuyruğu ve damla çikolatadan gözleri takılır.

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
5.ci aday su ay

ETI PUF PASTA



malzemeler:

4 fincan un
4 fincan şeker
1 fincan su
4 yumurta
3 yemek kaşğı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üstü için: 1 pket krema

yapılışı:
ilk olarak krema tarifine göre çırplır. dinlenmesi için dolaba konur.(tarifte 1.5 su bardağı sütle yapılıyrdu.ben yarım su bardağı süt kullandım.dah kıvamlı oldu)
daha sonra malzemeler tek tek konur çırpılr. yağlanmış tepsiye yayılır.ısıtılmış fırna sürülür.pişince soğumaya bırakılr. daha sonra ister su bardağıyla ister çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir. kalan kenar parçalar rondoda çekilir kum haline getirlir.kremalar yuvarlaklar üstüne kaşık yardımıyla konur. üstüne çekilen toza iyice bulanır.ayrıca bazısını da pasta süsü de serpilir.
AFİYET OLSUN.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
6.ci aday yoruldum71

MUZLU RULO PASTA




Muzlu rulo pasta malzemeleri
4 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kasığı un
1 paket kabartma tozu


Arası için
2 – 2.5 adet muz
1 su bardağı soğuk süt
2 paket krem santi


Üst süsleme için
Çikolata rendesi


Muzlu rulo pasta tarifi
Yumurtanin sarilari ve beyazlari ayrilir. Beyazlar iyice cirpilir ve köpük haline getirilir daha sonra seker eklenip cirpmaya devam edilir karisim akici bir hal alinca yumurtanin sarilari yavas yavas eklenerek cirpmaya devam edilir daha sonra elenmis un ve kabartma tozu eklenip cirpilir.karisim yagli kagit serilmis firin tepsisine esit miktarda yayilir 170 derelik firinda pisirili,pisip pismedigi kürdanla kontrol edilir,pisirme süresi fazla uzun sürmüyor kizarmasini beklemeyin kürdana yapismiyorsa tamadir,fazla tutarsaniz kurur ve rulo yapmakda zorlanirsiniz.( kek piserken 1 su bardagi sütle krem santiyi hazirlayip dolapda beklemeye alalim)
Daha sonra pastanızın üstüne hazırladığımız krem şantiyi sürüp muzları ucuna koyalım ve
rulo yapilir ve yavasca kagittan ayrilir.sonunda ruloyu kalın krem santiyle* kaplanir. Çikolata rendesiyle süslenir. Buzdolabinda bekletilir, servisden bi gün önce yapilmasi daha güzel sonuc verir afiyet olsun..
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
7.ci aday güllerdıyarı

PEMBE DÜSLER





Pembe düsler-hmm

Malzemeler:

1 adet hazir pastaban
500 gr kremsanti
150 gr bögürtlen arzuya göre baska meyvede kullanabilirsiniz.
seker inciler süslemek icin.

seker hamuru icin:
5 adet lokum
2 y.k pudra sekeri
2 y.k nisasta

Yapilisi:

Öncelikle kremsantimizi önceden mikserle cirpalim ve buz dolabina koyalim biraz beklesin.
Daha sonra hazir pastabanimizin bir katini alip düz bir pasta tabagina alalim kremsantinin yarisina yakin bir kismini kekin üzerine düzgünce yayalim.
ve bögürtlenlerimizi üzerine siralayalim ben buzlukta dondurulmus bögürtlen kullandim.
Bu islemden sonra pastabanin ikinci katinida bögürtlenlerin üzerine koyalim ve kremsantinin kalanini üzerine ve kenarlarina düzgünce sürelim.

gecelim seker hamurunun yapilisina. ben gül lokumu kullandim onun icin rengi pembe gida boyasida kullanmaya gerk olmadi sade lokumlada yapabilirsiniz.
5 adet lokumu elimizle güzelce yogurarak hamur haline getirelim ve pudara sekerini yavas yavas ekleyelim en sonda nisastamizida yavas yavas yedirerek hamur haline gelecek sekilde yoguralim.
elimize kücük bir parca alarak elimizle bastirarak kücük ince bir sekile getirip kivirarak gül seklini verelim pastamizin üzerini zevkinize göre süsleyin.
en sonda seker incilerle süsleyelim.
afiyet olsun arkadaslar:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
8.ci adayincitanemtuana

KEDI DILI FANTEZISI





malzemeler:
2paket kedi dili bisküvisi
1su bardagi soguk süt

kremasi icin:
500 ml süt (yarım kilo)
1 kahve fincanı un
1.5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti

üzeri icin:
1poset kremsanti
4kasik kakao

hazirlanisi:
Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın. Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.

kelepceli kaliba kedi dili bisküvilerini dikey sekilde yavasca dizin
tabani icinde kedi dili bisküvilerini süt ile islatip dizin

Kremanın içerizine dolaba kaldırdığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın.

kremanin yarisini döküp
tekrar kedi dillerini sütle islatin ve kalan kremayida dökün

en son olarak diger kremsantiyi sütle cirpin kakao ekleyip SIKMA torbasina doldurup yildiz seklinde süsleyin

Pastayı bu şekilde buzdolabında 4-5 saat bekletin.
Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın.
Servis yaparken 2 yada 3 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servise sunun.
Afiyet bal şeker olsun:hhhhhh:

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
9.cu aday*Neşe*

PROFITEROL





PROFİTEROL
MALZEMELER:
-Yarım paket margarin,
-1bardak su,
-bir çay kaşığı tuz,
1tatlı kaşığı şeker,hepsi bir tencerede yağ eriyene kadar kaynatılır.
-1bardak un ilave edilir,5 dakika kdar kısık ateşte pişirilir.
Hamur soğuduktan sonra,
-3veya 4 tane yumurta teker teker kırılıp hamura yedirilir mikser yardımıyla.daha sonra hamurdan kaşıkla alıp yağlanmış tepsiy istenilen büyüklükte dizilir.
daha önceden ısıtılımış 160 C d iyice kızarana kadar pişirilir ve önemli nokta fırının içinin gözükmesidir.çünkü piştiklerini gördükten sonra düğme kapatılır ama fırının kapağı açılmadan soğumaları beklenir.

KREMASI İÇİN;
-3bardak süt,
-3kaşık un,
-yaım bardak şeker karıştırılarak pişirilir.sığuduktan sonra yarım paket kren şanti ekleyip iyice çırpılır.
içleri boşalan profiteroller bir bıçala üstten kapak açılabilir veya şırıngayla krema doldurulabilir.ben kapak actim
içlerini kremayla doldurduktan sonra kapak kapatılır.üerine çikolat sosu dökülür ve hindistan cevizi ile süslenir

afiyet olsun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
10.cu aday sıladayım

PRENSESIMIN BARBIESI



malzemeler:
1.renkli hamuru için haribo marshmalow şeker 450 gr
2.4yemek kaşığı su
3.650 gr pudra şekeri
4bir çimdik tuz
yapılışı
marşmelow şekerleri cambir kaseye boşaltın hangi rengi tercih ediyorsanız değişik renklerde oluyo ben pembe ve sarıyı tercih ettim daha sonra tencerenin içine bir miktar su koyup cam kaseyi ortasına koyun orta ateşte şekerler eriyene kadar ara sıra karıştırın dikkat edilecek olan şey içine sıcak su kaçmasın daha sonra eriyen şekeri bir kaba yalnız kaba koymadan önce pudra şekerinin bir miktarını kabın içine koyun eriyen şekeri daha sonra koyun 4kaşık suyu ve bir çimdik tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin hazırladığınız hamuru streç filme sarın bir gün oda sıcaklığında bekletin bir şey daha unutmadan hazırladığınız hamuru streç filme sarmadan önce üzerine margarin sürün

pastanın keki için 7 yumurta 7 kaşık şeker 7 kaşık un 1 paket kabartma tozu
yapılışı
7 yumurta ve 7 kaşık şekeri 15 dakika çırpın daha sonra 7 kaşık un ve kabartma tozunu elkleyip karıştırmaya devam edin daha sonra yuvarlak kek kalıbını yağlayıp içine boşaltın 170 derecede 40 dakika pişirin

pastanın kreması için 1 litre süt 3 kaşık un 3 kaşık nişasta 1yumurta 2 bardak şeker içine isteğinize göre malzeme ekleyin ben damla çikolata ve muzu püre haline getirip içine koydum
yapılışı
sütü un nişasta ve şekeri 1 yumurtayı tencereye koyun mikserle önce karışımı çırpın daha sonra içine koymak istediğiniz malzemeyi koyun ocakta kaynayıncaya kadar pişirin daha sonra isteğe göre 25 gr margarini koyun erisin daha sonra mikserle 5 dakika çırpın bu kremanın ağzınızda kaymak gibi bir tat verir keki fırından aldıktan sonra ortadan değil üst kısmını ayırın içini oyun içi çukur olucak kremayı çukurun içine boşaltın sonra içinden çıkardığınız kekikremanın üstüne kapatın daha sonra renkli şeker hamuruyla şekillendirin
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
11.ci aday bitter_im

TIRAMISU PASTA



Malzemeler:
2 corba Kasıgıı Nescafe
2 corba Kasıgı su
2 corba Kasıhı tozseker
1 hazır kakaolu Kek
1 cay Fincanı Sıcak Su



kRema malzemesi :

* 1 Litre Süt
1 Yumurta
3 kahve fincanı Tozseker
3 kahve fincanı Un
1 paket Labne peyniri

yapılışı:
Bir fincanın içinde nescafe sıcak su ve sekeri karıstıralım.Hazır keki enlemesine iki parçaya ayıralım. Hazırladıgımız nescafeli karısımla kekin iki parçasını da ıslatalım.
Süt şeker un ve yumurtayıda karıştıralım. Koyulasıncaya kadar karıstırarak pisiriyoruz. Altını kapattıktan sonra labne peynirini ekleyelim ve telle çırparak pütürsüz olmasını saglayalım
Hazırladıgımız kremanın yarısını ılıkken kek parcalarından birinin üzerine sürelim. Kekin diger yaRsını üzerine kapatıp kalan kremayı sürüyoruz. Kahve ile süsleyerek soGuması için bekletelim aFiyet olsun ..
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
12.ci aday nesrin64

KIRPI PASTA

kirpi.jpg


Malzemeler:
-Yarım kilo petibör bisküvi
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-1 yumurta
-3 kaşık kakao
-1 paket margarin eritilmiş

Yapılışı:
Bisküviler kırılır.Malzemelerin hepsi bir kapta karıştırılır.Borcam tepsiye konulup dondurulur.Sonra üzerine çikolatalı çubuklar batırılır.Yüzü için bir armut soyulur ve zevke göre süslenir.Afiyet olsun:)
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
13.cü aday divinity

ELMALI PASTA



ELMALI PASTA

malzemeler
hamuru için :1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin

3 kaşık yoğurt

3 kaşık şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

yarım çay bardağı su

1 paket kabartma tozu

yeteri kadar un



iç harcı için :4 elma

1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi

1 tatlı kaşığı tarçın

yeteri kadar şeker

şekeri tadına bakarak istenildiği gibi ayarlanarak atılır



üzeri için : pudra şekeri




yapılışı :ilk önce elma harcı hazırlanır ve soğumaya bırakılır

oda sıcaklığında yumuşamış margarin bir kaba alınır

üzerine 3 yemek kaşığı yoğurt ve 3 yemek kaşığı şeker katılır yoğurulur

daha sonra 1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su katılıp karıştırılır

yeteri kadar un katılır

kabartma tozuda unla hamura katılır ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir

daha sonra istenilen şekil verilir elma harcı içlerine konur

piştikten sonra soğumaya bırakılır

soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri dökülür
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
14.cü aday es_se

MUZLU CIKOLATA PARCACIKLI PASTA



MALZEMELER
PANDİSPANYA İÇİN
5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
1 paket kabartma tozu

İÇ KREMASI İÇİN
125 gr tereyağ
1 lt süt
1 yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 adet muz
ŞANTİ İÇİN MALZEMELERİMİZ
1 Paket krem şanti
1 su bardağı süt
bıtter fıstıklı çikolata

HAZIRLANISI:
PANDISPANYA ICIN:
yumurta ve sekeri 5dakika cirptim
sonrasında unu elıyerek karısıma kattım bıraz daha cırpıp ensonunda kabartma tozunu ekledım elıyerek daha once ısıttıgım fırında 180 derecede 20 25 dk pişirdim kremasını tereyagı erıtıp sut yumurta vanılya unla mıkser ıle karıstırıp pişirdim pandıspanyı ıkıye bolup sutle ıslattım muz dılımlerını dıseyıp ustune kremayı ve yıne muz dılımlerı pandıspanyayı kapattım
arta kalan kremayı ustunu yanlarını kapladım
krem santıyı fıstıklı bıtter cıkolata ıle mıkserde cırpıp dondurucuda 20 dk dondurup pastanın ustune kapladım kalan cıkolat a parcacıklarını ustune serptım

afiyet olsun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
15.ci aday Bilgin

CIKOLATALI FISTIKLI PASTA



ÇİKOLATALI FISTIKLI PASTA

Malzemeler
pandispanya:6 tane yumurta
1 bardak şeker
100 gr margarin
300 gr un
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 kaşık kakao

krema: bir paket pasta kreması
1poşet kremşanti
2 bardak süt
iç malzeme:bütün antep fıstıkları
çikolata parçaları.

gül malzemeleri:50 gram margarin
1 kaşık pudra şekeri
un kakao
1 kaşık su
toz fıstık.

Hazırlanışı:kek için sırasıyla yumurta ve şekeri çırpıyoruz.oda sıcaklığındaki margarini karıştırıyoruz en son un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip.200derecelik fırında kapağını açmadan pişiriyoruz(kelepçeli kalıpta)

kek ılınınca bir ip yada bıçak yardımıyla 3e bölüyoruz.
süt ve suyla ıslatıp kremasını yayıp fıstık ve çikolatayı serpiştiriyoruz her iki kattada işlemi tekrarlıyoruz.
en üst katı kremayla kaplayıp hamurdan açılarak şekil verdiğimiz gül,toz fıstık ve krem şantiyle süslüyoruz.

AFİYET OLSUN.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
16.ci aday hoşseda

KÜMBET PASTA



MALZEMELER
KEK İÇİN
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
6 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
KREMASI İÇİN
1 KİLO SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
ÜSTÜ İÇİN
1 PAKET ÇİKOLATA SOS
2 SU BARDAĞI SÜT
YAPILIŞI
1.YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN.
2.SIVIYAĞIDA EKLEYİN.UNU KABARTMATOZU,VANİLYAYI KARIŞTIRIP İLAVE EDİN
3.KARIŞTIRIP YAĞLAYIP UNLADIĞINIZ YUVARLAK BORCAM VEYA TEPSİYE DÖKÜN
4.180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.
5.KREMASI İÇİN VANİLYA VE MARGARİN HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ TENCEREYE ALIN KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.
6.KREMA SOĞUYUNCA MİKSERDE 5,10 DK ÇIRPIN.BUZLUĞA ATIP 10 DK KADARDA BUZLUKDA BEKLETİN.
7.BUZLUKDAN ÇIKARIP İÇİNE DAMLA ÇİKOLATAYI İLAVE EDİN.
8.PİŞİP SOĞUYAN KEKİ 2 YE BÖLÜN.
9.KEKİN Bİ PARÇASINI ALIP YUVARLAK BİR CAM KASEYE YERLEŞDİRİN.KEK BAZI YERLERDEN BÜZÜLME YAPARSA Bİ TARAFI İÇE DOĞRU KOYABİLİRSNİZ.
10.HAZIRLADIĞIMIZ KREMAYI KEKİN ÜSTÜNE DÖKÜN.
11.DİĞER PARCA KEKİDE ÜSTÜNE KAPATIP FAZLALIKLARINI KESİN.
12.BİR GECE BUZDOLABINDA BEKLETİN ERTESİ GÜN TABAĞA TERS ÇEVİRİP HAZIRLADIĞINIZ SOĞUMUŞ ÇİKOLATA SOSUNU ÜSTÜNE DÖKÜN.
AFİYET OLSUN
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst