Pasta Görünümünde: Patatesli Omlet

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
patatesli-omlet-tarifi-1-720x450.jpg


MALZEMELER

4 adet büyük boy haşlanmış patates
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze soğan
4 adet yarı nemli kurutulmuş domates
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
15 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
15 DAKİKA

Pişirme önerisi:

Yoğun ve farklı tatlardan hoşlanıyorsanız omlet karışımına patates ile uyumlu olan; incecik kıydığınız taze kişniş ve rendelenmiş muskat cevizi de ekleyebilirsiniz.

Omleti, tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar da pişirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Kabuğunu soyduğunuz haşlanmış patatesleri, iri küpler halinde kesin. Taze soğanları halka halka doğrayın.

Maydanozu incecik kıyın. Yarı nemli kurutulmuş domatesleri, ince şeritler halinde kesin.

Yumurtaları oval bir karıştırma kabına aktarın. Süt, un, tuz ve karabiberi ekledikten sonra hızlıca çırpın.

Doğranmış maydanoz, kurutulmuş domates, taze soğan ve patatesleri ekleyip tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Derin bir teflon tavaya zeytinyağını aktarın ve kızdırın. Patatesli omlet harcını, tavaya boşaltın. Üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.

Omletin bir yüzünü kısık ateşte 5 dakika kadar kızartın. Kızaran omleti servis tabağına ters çevirerek çıkartın.

Diğer yüzünü de aynı şekilde 5 dakika kadar kızartın. Servis tabağına aldığınız omleti dilimledikten sonra ikram edin.

Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst