Paşazade tatlısı (Milföyden)

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.934
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
6435253305_42855dbe3c.jpg


PAŞAZADE TATLISI

Malzemeler;

1 paket milföy ( 10 tane taze olacak )
1 kase çekilmiş ceviz
1 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri


Şerbeti için;

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu


Yapılışı;

Milföyü 1 saat önceden buzdolaptan çıkartıp,yumuşamasını bekleyin.
Diğer tarafta ceviz,pudra şekeri ve yumurtanın beyazını bir kasede elinizle karıştırın.
Macun kıvamına gelsin.
Bir tane milföyü alıp,1,5 cm. kalınlığında 2 şerit kesin.Biri eninden,biri de boyundan kesilecek.
Şeritleri kestikten sonra,milföyün tekrardan kare halini alması gerekir.
Hazırlanan macun kıvamındaki cevizi köfte gibi elinizde sıkın,şeritlerin altına gelecek şekilde enine boyuna yerleştirin.
Resimde görüldüğü gibi şeritleri biraz esnetip cevizin üzerini kapatın.
Şeritlerin ucu milföyün alt tarafına 1 cm girsinki açılma olmasın.
Yumurtanın sarısını milföyün heryerine sürün.
160 derecelik fırında pişirin.
Şerbeti için su,şeker ve limon suyunu tencerede kaynara çıktıktan sonra 10 dak kaynatın.
Milföylerde ılık olacak.Şerbette ılıkken dökün.1-2 saat sonra servise hazır hale gelecektir.
Resimde görülen alanlara boz fıstık ekeleyip servis edin.
Afiyet olsun...

Kaynak :mutfaksoleni.blogspot
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.957
Tepki
56.309
Puan
113
Yaş
44
Konum
Almanya
Ismine layik bir görüntüsü var, tadida güzeldir mutlaka. -alkis
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst