
İletişimde sıkıntılar yaşayabilirsiniz; bu da sizi kavgaya götürür ama unutmayın ki kavganın şuursuzca yapılması ilişkinizi zedeleyecektir.
Sürekli kavga eden çiftlerin ilişkilerinin kırılgan bir hat üzerinde olduğu söylenir. Ama asıl önemli olan kavgalarınızın sıklığı değil, niteliğidir. Eğer kavga ederken sürekli belden aşağıya vuruyor ve ortalığı birbirine katıyorsanız, aşkınız hızla güç kaybediyor demektir.
İlişki terapistleri, beraberliklerde çatışmalar yaşamanın kaçınılmaz olduğunu ancak devreye hakaretler ve suçlamalar girdiğinde işlerin değiştiğini söylüyorlar. Karşınızdakine durmaksızın nefret kusmanız, aranızdaki aşkı, heyecanı ve saygıyı tüketir.
Kafanızda çözemeyeceğiniz, tartışmanız gereken konular olabilir. Yapılan araştırmalar, "hafif başlangıç" olarak adlandırılan bir yöntemin, tartışmaları yumuşatmada işe yaradığını gösteriyor. Örneğin, erkek arkadaşınız, arkadaşlarınızla beraber yiyeceğiniz bir yemek öncesi sizi ektiğinde, öfkeyle bağırmak yerine ona yemeği neden bu şekilde ertelediğini sorabilirsiniz. Bu durumun sinirlerinizi bozduğunu ona sakince anlatın. Eğer şimşekleri üzerine çeken taraf sizseniz, neden bu kadar sinirlendiğini anladığınızı söyleyerek açıklama şansı isteyin. Bu tür yapıcı bir tutum, sizi korkunç bir kavganın eşiğinden döndürerek, mantıklı bir diyaloga doğru yol almanızı sağlayacaktır.
Eğer siz de şu öfkesini kontrol edemeyen karakterlerden biriyseniz, bir an önce hasar kontrolü yapın ve gereksiz çıkışlar yaptığınız anların sonrasında hatanızı telafi edecek şekilde davranın. Özür dileyin, gülümseyerek ona dokunun ve ne kadar üzgün olduğunuzu söyleyin. Bu tip davranışlar, aranızda ne tür bir anlaşmazlık olursa olsun birbirinize ne kadar yakın olduğunuzu hatırlamanızı sağlayıp, buzları eritecektir.