Parmesan kasesi ve fener carpaccio

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.552
Tepki
85.818
Puan
113
Konum
parmesan-kasesi-ve-fener-carpaccio_fee356d8.jpg


Parmesan kasesi ve fener carpaccio

200 gr fener balığı filetosu 4 dal taze kekik 4 dal fesleğen 4 dal dereotu 4 dal maydanoz 1 limon 100 gr Akdeniz yeşilliği 30 gr toz parmesan Deniz tuzu Susamlı grissini

Balığı ayıklayın. Ufak doğranmış taze baharatlara ve deniz tuzuna bulayıp derin dondurucuda bekletin.

Kızgın tavada toz parmesanı çay tabağı büyüklüğünde ve 1 mm kalınlığında bir yüzü kavruluncaya kadar pişirin. Ters çevirip aynı genişlikte ters duran bir bardağın üzerine alın ve sertleşmesini bekleyin. Parmesan kasesinin içine Akdeniz yeşilliklerini yerleştirin.

Dondurucudaki balığı 1 mm'lik parçalar halinde ince kesin. Grissini ile süsleyip, salatayla birlikte servis yapın.

Fener balığı
Kıyılardan 500 m’ye kadar derinlerde yaşayan, boyları 2 m’ye erişebilen bir dip balığıdır. Pulsuz ve çıplak vücudunu kaplayan sıvı insan cildi için tehlikelidir. Mart - Ağustos arası derinlere inerek ürer. Eti beyaz ve çok lezzetlidir. Şeker hastalığı tedavisinde kullanılan ensülin ilacı ilk kez fener balığı pankreasından elde edilmiştir. Izgarası ve buğulaması yapılabilir.

Lezzet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst