Parfüm nasıl üretilir

pembenutella

Daimi Üye
Katılım
11 Ekim 2012
Mesajlar
808
Tepki
940
Puan
93
Yaş
32
Konum
istanbul
Parfüm ilk kez Fransız buluşu olup parfümün çıkartılmasının nedeni ise Fransa’da kanalizasyon kokusunun her yere dağılarak bütün Fransa’yı pis kokular altında bırakması insanların rahatsız olmalarına sebep oluyor..

Çözüm olarak parfüm üretimi yapılmaya başlandı. Doğada bulunan bitki özlerinin o zamanın şartları ile distilasyon işlemi yapılarak gerekli diğer karışımları da eklenmesiyle birlikte parfüm oluşuyor.

Parfüm nasıl üretilir

Parfüm yapımı için kullanılan bitki özlerinin üretilebilmesi için, örneğin bir gül suyunun 5 ml üretilebilmesi için 2000 adet gül yaprağının distilasyon işlemi içerisine girmesi gerekmektedir.

Bu nedenle orijinal parfüm diye adlandırılan ve Fransız parfümleri denilen parfümlerinin tamamı bu işlemden geçtikleri için ve gerçek bitki özleri kullanıldığından dolayı bu parfümlerin kalıcılık ve tene uyum sağlama açısından etkileri tartışılamaz nicelikler kazanmıştır.

Parfümlerin bu kadar zahmetli olması ve bu kadar pahalı olmasından ötürü bu maddelerin çok daha az kullanıldığı fakat kalıcılık oranı yine tatmin eden açık parfümler tercih edilmeye başlandılar.Açık parfüm kullanmak yerine evde parfüm yapımı nasıl olur diye merak edenler için işte parfüm yapımı hakkında bilgiler;

Parfüm yapmak için gerekli malzemeler

Sandal ağacı yağından 5 damla
Ylang ylang yağından 10 damla
Bergamut yağından 10 damla
Gliserin 2 damla
Etil alkolden 100 ml

Tüm malzemelerimizi bir kaba koyarak karıştırıyoruz. Tavsiye edilen bekleme süresi 1 gün fakat 2 gün karışımın çözülmesi için bolca çalkalamanızı ve koyu renkte bir şişeye koymalısınız.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst