Panna Cotta

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1_22201010473_17357.jpg

Panna Cotta

Malzemeler:

2,5 su bardağı süt

1 litre krema

1 su bardağı pudra şekeri

3 paket vanilya

6 adet yaprak jelatin

1 tatlı kasığı amaretto ( acıbadem likörü de olur)

Üzeri için: Kakao

Hazırlanışı: Süt ve kremayı bir kap içinde karıştırın.Toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Vanilya ekleyip, kısık ateşte kaynatın. Jelatini buzlu suda dinlendirip yumuşatın. Elinizle suyunu sıkıp, sütlü karışıma ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp, amaretto ilave edin. Karıştırıp, dilediğiniz şekildeki kalıplara pay edin. Soğuyunca ters çevirip çıkarın ve servis yapın.

Not: Panna cotta’yı karamel sos veya meyve ile de servis yapabilirsiniz. Amaretto, yoğun badem tadı ve kokusuna sahip olan bir tür İtalyan likörüdür.

ekolay



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst