Panik Atak İçin Okunacak Dualar nelerdir?

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
Panik atak tedavisinde Allah’a olan inanç/inancımız (iman) tedaviyi kolaylaştırır ve kitaplarda geçen özellikle korku ve endişe için okunması gereken şifalı dualar vardır.

Gusül abdesti alındıktan sonra Allah’a önce panik ataktan kurtulmak için niyet edilir ve aşağıdaki dualar okunur, çok etkilidir.

1- FATİHA

Bismillahirrahmanirrahim.

Elhamdü lillâhi rabbil’alemin. Errahmânir’rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na’budü ve iyyâke neste’în, İhdinessırâtel müstâkim. Sırâtellezîne en’amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

2- FELAK (Felak ve nas sureleri nazara da iyi gelmektedir.)
Kul e’ûzü birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğâsikin izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil’ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

3- NAS Suresi
Kul e’uzü birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min serrilvesvâsilhannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.

4- İNŞİRAH

Bismillahirrahmanirrahim,

1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
5- Ayet-el Kursi

ALLAHü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

6- Rabbi’ş Rahli Sadri.ve Yessirli Emri.va’hlül Ukdeten Min Lisani Ya’fkahü Kavli Taha (Amin)

7- Radiytü billahi Rabben ve bil-islami diynen.Vebi-Muhammedin(sallallahü teala aleyhi ve selleme) Nebiyya (3 defa okunur)

8- BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
La ilahe illellahül melikül hakkul mübin.
La ilahe illellahül hakemül adlül metin.
Rabbüna ve rabbü abainel evvelin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst