
Pancarlı & Mor Lahanalı Çılgın Kek
Malzemeler:
455 gram sana tereyağ lezzeti
115 gram un
1 tatlı kaşığı karışık baharat (tarçın, karanfil, anason)
8 adet yumurta sarısı
5 adet yumurta akı
400 gram pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya özü
3 dilim pancar
3 dilim mor lahana
Yapılışı:
Kare kek kalıbının alt ve yan kısımlarını iyice yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışık baharatlarla unu eleyip bir kenara koyun. Pancarı ve mor lahanayı incecik doğrayın. Ayrı ayrı kaplar içerisine yerleştirip ikisine de üzerini geçmeyecek kadar su ve 3'er yemek kaşığı toz şeker ekleyin. 10'ar dakika boyunca orta ateşte pişirin. Pancar ve mor lahana rengini bıraktığında soğumaları için kenara alın. Sana tereyağ lezzetini ve vanilya özünü krem gibi olana dek çırpın. Yumurta sarılarını ve pudra şekerini de krema kıvamına gelince hacmi 3 katına çıkana kadar çırpın. Farklı bir kapta yumurta aklarını çırpın ve katı bir hale gelince alt üst edin. Sana tereyağı lezzeti-yumurta sarısı karışımını yumurta aklarının üzerine yavaşça ekleyin. Azar azar da baharatlı unu içerisine ilave edip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. Hamuru 2 parçaya ayırın. İlk hamura pancarlı karışımı ekleyip karıştırın. İkinci hamura da mor lahanalı karışımı ilave edip karıştırın. Pancarlı kek hamurundan bir kepçe alın ve kek kalıbına 0.5 cm katman olacak halde yayın. Fırının üst ızgarasında 5 dakika boyunca pişirin. Pancarlı kekin üzerine 0.5 cm katman olacak halde mor lahanalı kek hamurundan bir kepçe alıp yayın. 5 dakika boyunca fırının üst ızgarasında pişirin. Sırayla bir pancarlı kek hamuru, bir mor lahanalı kek hamuru olacak şekilde 5'er dakika pişirin. 10. katı da pişirdiğinizde fırını tamamen kapatın. Soğuduğunda fırın tepsisinden çıkarın ve yan kısımları incecik kesip düzeltin Daha sonra da ince dilimler halinde kesip servis tabağına alın.