Pancar Reçeli Denemesi :)

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
86.129
recel1.jpg

Bu hafta ne pancar yaptım ne pancar :hihi: biraz daha gayret edersem organik saç boyası bile çıkartırım o kadar gaza geldim elime geçen herşeye ekliyorum

Pancarli Tatlı Kurabiye yaptığımda bir yandan da reçel yapıyordum. O yüzden özel bir tarifi yok haşlanan 2 dilim pancarı çok minik kareler halinde kesip 5 tepeleme yemek kaşığı kadar şeker ve 2 - 2,5 su bardağı pancar suyu (1 pancarın haslama suyu) ile koyulaşana kadar pişirdim. Bir kaseye alıp soğuduktan sonra buzdolabına koydum.

Taneleri hoşuma gitmedi hafiften pancar tadı geliyordu ama suyunu çok beğendim hatta az şekerli bir kek vardı üzerine biraz döküp öyle denedim pek hoş oldu :)

Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
86.129
Sağol bacım:eek: valla öyle en son ahşap boyama yaparken böyle olmuştum elime geçen her ahşabı boyuyordum :ko

Bitterçikilata

Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Tepki
111.302
Ekli dosyayı görüntüle 38616

Bu hafta ne pancar yaptım ne pancar :hihi: biraz daha gayret edersem organik saç boyası bile çıkartırım o kadar gaza geldim elime geçen herşeye ekliyorum

Pancarli Tatlı Kurabiye yaptığımda bir yandan da reçel yapıyordum. O yüzden özel bir tarifi yok haşlanan 2 dilim pancarı çok minik kareler halinde kesip 5 tepeleme yemek kaşığı kadar şeker ve 2 - 2,5 su bardağı pancar suyu (1 pancarın haslama suyu) ile koyulaşana kadar pişirdim. Bir kaseye alıp soğuduktan sonra buzdolabına koydum.

Taneleri hoşuma gitmedi hafiften pancar tadı geliyordu ama suyunu çok beğendim hatta az şekerli bir kek vardı üzerine biraz döküp öyle denedim pek hoş oldu :)
Acaba tarçın veya karanfil alır mı o tadı
Eline sağlık
Biber reçeli denedim de güzeldi mesela
Gerçi bn Pancara daha yeni ısındım hahahaha reçele bulaşmim haha

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
86.129
Acaba tarçın veya karanfil alır mı o tadı
Eline sağlık
Biber reçeli denedim de güzeldi mesela
Gerçi bn Pancara daha yeni ısındım hahahaha reçele bulaşmim haha
Olabilir ama suyunda o tat yoktu. Teşekkür ederim :papatya: Biber reçelini burada ferah abla vardı o yapmıştı ama cesaret edemedim :D Pancar henüz çok marjinal gelir sana sonra dene baksana deneysel takılacak kadar aranız iyi değil gibi :krizz:

Bitterçikilata

Tepki
111.302
Olabilir ama suyunda o tat yoktu. Teşekkür ederim :papatya: Biber reçelini burada ferah abla vardı o yapmıştı ama cesaret edemedim :D Pancar henüz çok marjinal gelir sana sonra dene baksana deneysel takılacak kadar aranız iyi değil gibi :krizz:
Sadece salatasını yiyorum bazen yoğurtlu o da baskın sarımsak tadıyla o tadını sevemedim

Bitterçikilata

Tepki
111.302
Chili biberinin denemiştim sevmiştim
gerçi chili biberini severim ah dokunmasa kahvaltıda közde offf :utan: çikolatasını almıştım @Maya.nın tavsiyesiyle o da efsaneydi

Konuyla alakasız hangi şehirdesin :hhhhhh:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
86.129
Sadece salatasını yiyorum bazen yoğurtlu o da baskın sarımsak tadıyla o tadını sevemedim
Ben küçük kareler halinde pancarı turpa beraber buharda haşlıyorum sonra tuz yağ koyup buzdolabında tutuyorum. Onu limonlayıp kahvaltı tabağımın bir köşesine illa koyuyorum bir alıştım pir alıştım modundayım

Chili biberinin denemiştim sevmiştim
gerçi chili biberini severim ah dokunmasa kahvaltıda közde offf :utan: çikolatasını almıştım @Maya.nın tavsiyesiyle o da efsaneydi

Konuyla alakasız hangi şehirdesin :hhhhhh:
İstanbul sen? :) Ben acıyı çok severim ama midem yedirmiyor maalesef

Bitterçikilata

Tepki
111.302
Ben küçük kareler halinde pancarı turpa beraber buharda haşlıyorum sonra tuz yağ koyup buzdolabında tutuyorum. Onu limonlayıp kahvaltı tabağımın bir köşesine illa koyuyorum bir alıştım pir alıştım modundayım

İstanbul sen? :) Ben acıyı çok severim ama midem yedirmiyor maalesef
Bnde rendeleyip yeşillik (maydanoz, dereotu) sarımsak, ceviz bazen yeşil elma varsa bazen ayva rendeleyip klasik salata sosu öyle salata olarak yiyorum

Aa Bnde İstanbul Avrupa yakasındayım

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
86.129
Bnde rendeleyip yeşillik (maydanoz, dereotu) sarımsak, ceviz bazen yeşil elma varsa bazen ayva rendeleyip klasik salata sosu öyle salata olarak yiyorum

Aa Bnde İstanbul Avrupa yakasındayım
Yakalar farklı :D Senin yaptığında güzel bu pancar salatalarına lor falan da gidiyor bazen top peynir alınca onu da koyarım şirin oluyor

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar