Pamuk Gibi Bakımlı Eller İçin

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Yaşlılığın ilk belirtileri, yüzümüzden önce ellerimizde kendini gösteriyor. Özelliklede bu soğuk kış günlerinde, daha detayle ve ekstradan bakım isteyen ellerimiz için, bu önerileri dikkate alın.

g%C3%BCzel%20el.jpg

Kurutmayan temizleyiciler kullanın

Ellerinizi kurutmayan temizleyici kullanımına önem verin. Her el yıkama sonrası ellerinizin nem kaybettiğini unutmayın.

Ilık suyla yıkayın

Ellerin ılık suyla, cildi kurutmayan sabunlarla yıkanmasına dikkat edilmelidir.

Kısa banyo yapın

Banyo süreleri kısa tutulmalıdır. Uzun süren banyolar, derinin daha fazla nem kaybetmesine neden olur.

Nemsiz bırakmayın

Nemlendirici kullanmaya önem gösterin; ellerinizi sık sık nemlendirin.

Zeytinyağı ve E vitamini

Shea yağı, gliserin, zeytinyağı ve vitamin E içeren nemlendiriciler el sağlığı için faydalıdır.

Mutfakta mutlaka eldiven

Mutfakta sebze ve meyve doğrarken eldiven giyilmesine özen gösterilmelidir.

Soğuktan koruyun

Soğuk havalarda dışarı çıkarken korunmak amacıyla mutlaka ellerin eldivenle korunmasına dikkat edilmelidir.

Tahriş olmasın

Deriyi tahriş edici maddelerle (mesleki ajanlar, kimyasallar) temas etmeden önce mutlaka eldiven kullanın. Eldiven kullanarak ellerinizin zarar görmesini engelleyin.

Kremlerle bariyer kurun

Özellikle tahriş edici maddelerle temasın fazla olduğu durumlarda bariyer kremler yararlıdır. Bariyer kremler; derinin üst tabakasında katman oluşturur ve nemlendirici özelliğinin yanında üst tabakada bariyer oluşturma özelliğinden dolayı kimyasalların içeriye girmesini engellerler.

Güneş kremi şart

Ellerinizin yaşlanmasını engellemek istiyorsanız, yüze uygulanan güneş koruyucuları ellerinize de uygulayın.

Dış etkenlerle sürekli temasta dikkat

Eller dış dünyayla en fazla temasta olan bölgelerimiz… Havaların soğuması, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte daha çok zarar gören organlarımız. Sağlığına ve dış görünümüne önem veren herkes, ellerine gereken özeni göstermeli, gerektiği zaman da etkili bakım yöntemlerinden faydalanmalı.

ALINTI

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
mutfakta ya da temizlik yaparken eldiven kullanmayı alışkanlık haline getiremedim gitti

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Ben geçen gün aldım; ama kullanamıyorum:D

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Önemli değil bidenem

Dilar

Aktif Üye
Tepki
247
Tesekkürler bilgiler icin kisin benim ellerim cok kötü olur ,eldiven kullanamam ama diger uygulamalari denemek lazim:eek:

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Umarım memnun kalırsınız hanımlar

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar