Palamut Şiş

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
Palamut Şiş

Malzemeler:
750 gr'lık 1 palamut balığı (kılçıkları ve derisi ayıklanıp, 5 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış), 2 orta boy soğan (dörde bölünmüş), 4 domates (dörde bölünmüş), 250 gr mantar (temizlenmiş), 1 yeşil dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp, 2,5 cm boyunda doğranmış), 1/2 su bardağı balık suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 4 defne yaprağı, 1 limon (dörde bölünmüş), 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

balik_b8abb834-2293-4dfa-9a9a-351c83ed7fa8_3.jpg

Hazırlanışı:
Dört şiş alıp, her birine sırasıyla balık, soğan, domates, mantar ve biberleri diziniz.
Büyük, yayvan bir tabakta balık suyu, zeytinyâğı, tuz ve kırmızıbiberi karıştırıp şişleri tabağa yatırarak oda sıcaklığında 2 saat, ara-sıra döndürerek bekletiniz. Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız. Şişleri tabaktan alıp, ızgara tepsisine yerleştirerek, tepsiyi ızgaraya sokunuz. Şişleri ızgarada 6-7 dakika, sık sık döndürerek, çatalla dokunulduğunda balıklar kolaylıkla dağılana kadar kızartınız. Şişleri ızgaradan alıp, her bir şişin ucuna 1 limon parçası ve defne yaprağı sokunuz. Şişleri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, üstlerine maydanozu serperek servis ediniz.

alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst