Palamut Köftesi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
Palamut Köftesi
Malzemeler:
1 adet palamut balığı, 1 adet soğan, 1 dilim ekmek içi, 2 adet limonun suyu, 1 su bardağı zeytinyağ, 3 çorba kaşığı galeta unu, çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, karabiber, maydanoz, tuz

balik_4a5ab94f-6ece-444b-a8ec-8ac93970d7c8_3.jpg

Hazırlanışı:
Balığın içini temizleyip, bol suda yıkayın. Kılçıklarından kolayca ayrılacak kadar haşlayın ve tencereden çıkarıp, süzün. Siyah etlerini, kılçıklarını ve derisini temizleyin. Kalan eti bir kaba koyun. Soğanı rendeleyin, ekmek içini hafifçe ıslatın yoğurup, ufalayın, yumurtayı biraz çırpın bunları karabiber, tuz, tarçın,üzüm ve fıstıkla berberce balığa katın. Maydanozu ince ince kıyıp, ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, küçük köfteler yapın. Zeytinyağını kızdırın, balık köftelerini galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Limon ve maydanozla süsleyip servis yapın.

alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst