Padişah Kebabı

N

nuran34

Misafir
:findikim:
Tahta şişler ile yapılan nefis bir kebap yemeği. Fırında pişirilen bu yemeği, bir davet yemeği veya bayram yemeği olarak düşünebilirsiniz. Denemenizi istediğim harika bir yemek çeşiti. Afiyetle yemeniz dileği ile…


Malzemeler :

* 400 gram kuzu eti,

* 100 gram kuyruk yağı,

* 2 diş sarımsak,

* 2 adet domates,

* 2 adet kırmızı biber,

* 1 tutam maydanoz,

* Pul biber

* Tuz.

Yapılışı :

Etleri ince ince doğrayın. Daha sonra yeterince incelebilmesi için satırdan geçirin.

Kuyruk yağını da aynı şekilde incecik kıvama getirin.

Etleri ve kuyruk yağını bir kaba alın. Sonra üzerine incecik doğradığınız sarımsakları, tuz ve baharatları ekleyerek iyice yoğurun.

Hazırladığımız harcı, tahta şişlere takmak için rulo haline getirin ve tahta şişlere takın.

Tüm harcı tahta şişlere taktıktan sonra, şişleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 240 derece fırında kebabı pişirin.

Kebaplar pişerken garnitürü hazırlayabilirsiniz.

Domatesleri, kırmızı soğanı, kırmızı biberi küçük küçük doğrayın. Maydanozu kıyın ve derin bir kaseye alın. Üzerine. tuz, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.

Servis tabağınızın bir kenarına garnitürü yerleştirin. Yanına lavaşı koyun .

Lavaşın üzerine kebabınızı koyun ve servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst