Özürlü yakınları kendilerine vakit ayırabilecek

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Aileleri ile birlikte yaşayan engellilerin, ailelerinin düğün, seyahat, alışveriş gibi özel durumları nedeni ile misafir olarak bakım merkezlerinde kalmalarını sağlamak için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yeni bir genelge çıkardı.

Genelgeye göre, engelli bir çocuğu olup, özel durumlarında çocuklarını bırakacak yer bulamayan ailelere SHÇEK'e bağlı bakım merkezlerinin kapısı açılıyor.

Genelge "geçici misafir" adı ile, ailesi yanında bakılmakta olan özürlülerin de ihtiyaç hâlinde merkezlerde geçici ve misafir olarak bakılması ve ücret alınmaması hükmünü içeriyor. Buna göre, geçici ve misafir olarak bakım taleplerinin karşılanabilmesi için merkezlerin kapasitesi ve ilin ihtiyaçları dikkate alınarak uygun odalar ya da yataklar bu amaç için yeniden düzenleniyor. Merkeze geçici ve misafir olarak kabul edilecek özürlülerin özelliklerinin, merkezin hizmet verdiği yaş, cinsiyet ve özür grubuna uygun olması gerekiyor. Bir özürlü bir yıl içinde en fazla otuz gün geçici ve misafir olarak merkezde kalabilecek. Otuz günlük süre bir seferde kullanılabileceği gibi farklı zamanlarda da kullanılabilecek.
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
kimilerinin isine yarar ama,,,
ben bu durumda olsam birakmam yakinimi hic bir yere,,,kimse ben gibi bakmaazki ona,,,hem o yanimda yokken,devamli aklim onda kalcak,rahat edememki gittigim yerde,,,gozumun onunde olsun varsin zorluk cekiyim,sevdigim degilmi,,,
 

nurci

Daimi Üye
Katılım
7 Aralık 2009
Mesajlar
588
Tepki
516
Puan
93
Konum
istanbul
Çok güzel bir uygulama. Gerçeketende engelli yakınlarının çok ihtiyacı olan bir uygulama. Özel bir durum olmasa bile insanların bir kaç gün de olsa dinlenmeye ihtiyacı oluyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst