Özel okullardan devlet okullarına geçişte kontenjan şartı kalktı

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Özel okullardan devlet okullarına geçişte kontenjan şartı kalktı

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullardan devlet okullarına geçişte kontenjan şartını kaldırdı. Yeni düzenleme ile özel okulda okuyan lise öğrencileri, SBS ve ortaöğretim yerleştirme puanına bakılarak devlet okullarına kontenjan şartı aranmadan geçiş yapabilecek. Düzenleme sadece 2013-2014 eğitim yılının tamamlanacağı 13 Haziran'a kadar geçerli.

1BDE142E9A237D191936DA3C544.jpg

Özel okullardan devlet okullarına geçişte kontenjan şartı kalktı




Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullardan devlet okullarına geçişte kontenjan şartını kaldırdı.
Bakanlık, düzenlemeyi 81 ilin valiliklerine gönderdiği yazı ile duyurdu. Düzenlemenin gerekçesinde ise, son günlerde özel eğitim kurumlarında öğretim gören öğrencilere yönelik basın yayın organlarında yer alan haberlere değinildi.

Yaşanan olumsuzluklara bağlı olarak okullarından ayrılmak isteyen öğrencilerin bakanlığa başvurduğu ve bu durumdaki öğrencilerin mağdur olmamaları için yeni düzenlemenin hayata geçirildiği belirtildi.

Peki devlet okullarında kontenjan sınırının kalkması ne anlama geliyor?

Yeni düzenleme ile bir özel okulda okuyan öğrenci, puanı tuttuğu taktirde Galatasaray, Kabataş liseleri gibi tüm Anadolu Liselerine geçiş yapabilecek.

Örneğin, 11. sınıfta okuyan öğrencinin öncelikle okula girdiği yılın SBS ile okul notlarından oluşan ve liselere yerleştirmede kullanılan ortaöğretim yerleştirme puanı esas alınacak. Yani puanı geriye yönelik dikkate alınacak.

Öğrencinin puanı o yıl gitmek istediği okula giren en son öğrencinin puanına eşit ise o okulda kontenjan olmasa bile geçiş yapabilecek.

Öğrenci daha önce kontenjan dolduğu için gidemediği Anadolu Lisesi'ne bu düzenleme ile girebilecek. Başvuru ve onay işlemleri İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından e-okul sistemi üzerinden yürütülecek.

Eski yönetmeliğe göre, nakil işlemleri için temmuz, ağustos, eylül ve şubat aylarında haftada bir diğer aylarda ise, ayda bir kez, başvuru yapılabiliyordu.

Okulların kapanmasına 2 ay kala yapılan bu değişiklikle zaman şartı da ortadan kalktı. Düzenleme sadece 2013-2014 eğitim öğretim yılında geçerli olacak.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst