Oyuncakların bebek gelişimindeki önemi

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Oyuncaklar, dünyaya gözlerini açtığı ilk andan itibaren bebeğin hareketlerine düzen getiren, zihinsel, bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerine yardımcı olan, hayal gücünü ve yaratıcı yeteneklerini geliştiren en önemli araçlardır. Bebeklerde seçme ve değerlendirme duygusunu geliştiren oyuncaklar, onu kendi kendine karar vermeye yönlendirir, farklı alanlarda beceri kazanmasına olanak tanırlar. Bebekleri düşünmeye teşvik eder, onların fiziksel becerilerini geliştirir, güven kazanmalarını ve sosyalleşmeye başlamalarını sağlarlar. Duygusal ve fiziksel gelişim açısından, en doğal ve en aktif öğrenme ortamı oyun sırasında oluşmaktadır.

Peluş Oyuncaklar

lffog.jpg


Sarılıp uyuyabileceği yumuşacık bir peluş oyuncak, bebeğinizin yatağında kendisini güvende hissetmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda onun için bir arkadaş görevi görecek ve belki de ileride ilk sohbetlerini onunla edecektir. Ayrıca, yumuşak bir oyuncağın bebeğinizin tenine değmesi onu uyaracak ve dokunma duyusunu geliştirecektir.

Egzersiz Oyuncakları

410_kucuk.jpg


Yetişkinlerin olduğu gibi bebeklerin de sağlıklı bir bedene sahip olmak için bazı egzersizlere ihtiyaçları vardır. Egzersiz oyuncakları, sağlıklı bir şekilde bebeğinizin, kollarını, bacaklarını ya da tüm vücudunu hareket ettirmesini sağlar. Böylece bebeğiniz, eğlenirken bir yandan da fiziksel gelişimini destekleyici hareketler yapabilir.

Şekilli Kutular

375_buyuk.jpg


Birbirinden farklı boyut ve şekillerdeki kutularla oynamak çocuğunuzun el becerisini geliştirme, nesne-boşluk uydurma, ayırt edebilme yeteneklerini destekleme açısından çok yararlıdır.

İç içe Geçebilen Kaplar

mFPR-201_1.jpg


İç içe geçebilen kaplarla oynama, çocuğun birçok becerisini geliştirir. Kapları birbirine vurabilir, iç içe koyabilir, kuleler yapabilir, renklerine göre ayırabilir, altlarına bir şeyler saklayabilir. Böylece hem el becerileri, hem de hayal gücü gelişir.

Müzikli ve Sesli Oyuncaklar


Chicco_Sevimli_Zurafa_1.jpg

Bütün çocuklar müzik sever! Üstelik müzik çalan ve farklı sesler çıkaran oyuncaklar, bebeğin dinleme ve belleğini kullanma yeteneklerini geliştirir. İlk başlarda gelişigüzel basıp sesler çıkarabildiği düğmelere daha sonra bilinçli olarak basarak yaratıcılığı da gelişecektir.

Hareketli Oyuncaklar

Bebekler için emeklemeye ve yürümeye başlamak özgürlüklerine kavuşmanın ilk adımıdır. Hareket yetenekleri arttıkça, gördükleri her hareketli nesneyi yakalamak ve incelemek için istek duyarlar. Bu dönemde, peşinden emekleyebileceği ya da minik adımlarıyla yetişmeye çalışacağı hareketli oyuncaklar, bebeğiniz için teşvik edici bir rol üstlenerek onun daha kısa bir sürede başarıyla emeklemeyi ve daha sonra da yürümeyi öğrenmesini sağlayacaktır.

Şekillendirme Malzemeleri

Oyun hamurları ile çocuğunuzun yaratıcı deneyimler yaşamasını sağlayabilirsiniz. Hamurlarla çeşitli şekiller yaparken çocuğunuz renkleri ve şekilleri öğrenir, yaratıcılığı gelişir ve el kasları güçlenir.

Yaratıcı Oyuncaklar

Oyuncaklarla oynarken çocuklar farkında olmadan birçok beceri kazanırlar. Örneğin insanları ve hayvanları tanır, şekiller yaratır, yaratıcılıklarını geliştirirler. Böylece hem el becerileri, hem de hayal güçleri gelişir.

Alıntıdır!
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
bizim zamanımızda bu kadar çeşit oyuncak yoktuuu artık neler var neler :dusun:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Aynen öyle İlknurcum. Valla hamile kalmadan bebek mağazalarına girdiğimde gözüm dönüyor. Bir de kalsam ne olacak kimbilir:dusun:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
ne olacağını ben diyim eşin isyan bayrağını çekecek:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst