Ötekiyle yaşamanın en iyi modeli Peygamberimiz'in hayatı

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
İslam dünyasının önemli ilim adamlarının katıldığı İstanbul'daki sempozyumda Hz. Muhammed'in, yaşayan Kur'an olduğu vurgulandı. Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Peygamber Yolu'nu 'ahlak, şefkat ve hoşgörü' diye özetledi. Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma, "Peygamberimiz'in hayatından, ötekiyle yaşamanın modelini çıkarabiliriz." dedi.

sempozyum.jpg


İslam dünyasının önemli ilim adamları, 'Peygamber Yolu'nu daha iyi anlamak ve O'nu insanlığa anlatmak için İstanbul'da bir araya geldi. Başta Türkiye olmak üzere Mısır, Fas ve Suriye'den yüzlerce din âliminin katıldığı sempozyumda, Hz. Muhammed'in, (sas) yaşayan Kur'an olduğu vurgulandı. Yeni Ümit ve Arapça yayımlanan Hira dergilerinin ortaklaşa düzenlediği sempozyumda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Peygamber yolunun ahlak, şefkat, merhamet ve hoşgörü yolu olduğunu söyledi. Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma, açılış konferansında ötekiyle bir arada yaşama modeli üzerinde durdu ve başkasıyla nasıl yaşanabileceğine dair Peygamberimiz'in hayatından 4 farklı örneği anlattı.

Sempozyuma mesaj gönderen Fethullah Gülen Hocaefendi de "Müslümanlık Kur'an ve Sünnet kaynaklıdır; bu iki menbaın bağrından fışkırıp gelişmiştir. Hayatlarını dinin i'lasına adamış ilim ve fikir adamlarımızın dinin özündeki güzellikleri insanlığa anlatması gerekiyor..." ifadelerini kullandı.
İslam dünyası ve Türkiye'nin önde gelen ilim, fikir adamları Kur'an, sünnet, Hulefa-i Raşidin ve sahabe çizgisinde Peygamber Yolu'nu konuşmak için Yeni Ümit ve Arapça yayımlanan Hira Dergisi tarafından düzenlenen 'Peygamber Yolu Uluslararası Sempozyumu'nda buluştu. Türkiye'den Diyanet camiası, ilahiyat fakültesi hocaları ve talebelerinin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu'nun kanaat önderleri ile yurtdışından birçok akademisyenin katıldığı sempozyumun açılış konuşmalarını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Fas Krallığı Alimler Akademisi Genel Direktörü Prof. Dr. Ahmet Abbadî, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük yaptı. Sempozyumun açılış konferansını ise Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma ve Prof. Dr. Hayrettin Karaman verdi.

Günümüz insanının ortaya koymuş olduğu her müspet şeyin yarınki nesillere en büyük armağan olduğunu söyleyen Fethullah Gülen Hocaefendi, gönderdiği mesajda, "Bir Müslüman, ne olursa olsun kat'iyen kendi değerlerini ihmal etmemeli, yabancı kaynaklardan istifadeyi de kendi temel disiplinlerinin vizesine bağlamalı ve dıştan alacağı her şeyi onlarla filtre ederek almalıdır." ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Allah'ın insanoğlunun selim fıtrata sahip olması için Resul ve Kur'an'ı gönderdiğini belirterek, "Kur'an, Efendimiz'i (sas) şahit olarak, dünyayı ve çevresini bilen olarak, insanları uyaran, Allah yolunun davetçisi olarak tanıttı. O (sas), yolumuzu bulmamızı sağladı." dedi.

Sempozyumun önemli misafirlerinden Fas Krallığı Alimler Akademisi Genel Direktörü Ahmed Abbadî, konuşmasında Peygamberimiz'in (sas) tüm yönlerinin ele alındığı geniş kapsamlı bir ansiklopedi çalışması yapılması önerisinde bulundu. Abbadî, teklifi için sempozyum bünyesinde bir komisyon kurulması önerisinde de bulundu. Abbadî, oluşturduğu ideal toplumun modeli kendisi olan Allah Resulü'nün fertten topluma, kendisinden sahabeye yaşadığı ortamı bir organizma haline getirdiğini ve insanlığa da bahane bırakmadığını ifade etti. Günümüz insanları için Peygamberimiz'in vahiy ışığıyla oluşturduğu toplumun çok önemli olduğunu kaydeden Abbadî şöyle konuştu: "Efendimiz hayatımızın her sahasında örnek oldu. Günümüzde onu bir bütün olarak ele alıp, ona göre hareket etmemiz lazım. Müslümanlar hangi pozisyonda olursa olsun kendi kendilerine 'Resulullah benim pozisyonumda olsaydı nasıl davranırdı' sorusunun cevabını aramalı."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de insanlığa Yeni Ümit'in Hira Mağarası'nda indiğini söyledi. Peygamberimiz'in şefkat ve merhamet yönünden bahseden Müslüman dünyasının peygamber yolunun özelliklerini göstermesi gerektiğini, Peygamberimiz'in merhamet medeniyetini oluşturduğunu dile getiren Çelik, "Şefkat ve merhamet Peygamberi'nin ümmetinden intihar bombacılarının çıkması, üzerinde önemle durulması gereken bir noktadır." diye konuştu. Çelik, bugün sözden ziyade lisan-ı hale ihtiyacımız olduğunu belirterek, İslam dünyasının dağınıklığını "Pakistan'daki sele Müslüman ülkeler yeterli ilgiyi gösteriyor mu?" sorusunu sorarak cevap aradı.

 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
"Şefkat ve merhamet Peygamberi'nin ümmetinden intihar bombacılarının çıkması, üzerinde önemle durulması gereken bir noktadır."

Bencede bu önemli bir nokta, dinimizi yanlis ögreten insanlar demek ki.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst