Göce Corbasi
Malzemeler:
(6 kişilik)
Tereyağı 3 çorba kaşığı
Mısır (tane) 1 su bardağı
Tavuk suyu 8 su bardağı
Süt 2 su bardağı
Nişasta 1 çorba kaşığı
Yumurta sarısı 2 adet
Yoğurt 2 çorba kaşığı
Su 1 kase
Tuz
Yapilisi:
Tereyağını tencerede eritip mısırları ilave edin.
2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin.
10-15 dakika ağır ateşte kaynatın.
Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler:
(6 kişilik)
Tereyağı 3 çorba kaşığı
Mısır (tane) 1 su bardağı
Tavuk suyu 8 su bardağı
Süt 2 su bardağı
Nişasta 1 çorba kaşığı
Yumurta sarısı 2 adet
Yoğurt 2 çorba kaşığı
Su 1 kase
Tuz
Yapilisi:
Tereyağını tencerede eritip mısırları ilave edin.
2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin.
10-15 dakika ağır ateşte kaynatın.
Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın.