Osmanlı mutfagından secmece(göce çorbası)

__asli__

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
641
Tepki
448
Puan
63
Konum
Germany
Göce Corbasi
Malzemeler:

(6 kişilik)
Tereyağı 3 çorba kaşığı
Mısır (tane) 1 su bardağı
Tavuk suyu 8 su bardağı
Süt 2 su bardağı
Nişasta 1 çorba kaşığı
Yumurta sarısı 2 adet
Yoğurt 2 çorba kaşığı
Su 1 kase
Tuz


Yapilisi:

Tereyağını tencerede eritip mısırları ilave edin.
2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin.
10-15 dakika ağır ateşte kaynatın.
Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst