
Bu pembe bir "Çarkıfelek Kurabiye" hamuruydu
Nette görüp beğenmiştim ama beğendiğim reçelli bir kurabiye daha vardı
Onun şeklini de bu kurabiyeye uyarladım ve gerçekten çok beğendim
Umarım siz de denerseniz benim kadar beğenirsiniz
Orman Meyveli Kurabiye + Çarkıfelek Kurabiye
125 gr margarin (Oda ısısında yumuşamış)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 adet yumurta
2 paket çilekli vanilin (Normal vanilya da olabilir)
1 yemek kaşığı kakao (Ayrılan hamura göre değişebilir rengini nasıl isterseniz o kadar koyun)
1/2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek için : Hindistan cevizi, Orman meyveli sos, Gümüş pasta süsü ve inci pasta süsü
Yapılışı
Margarini sıvı yağı yumurtayı ve pudra şekerini birbirine yedirin. Kakao haricindeki tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Hamuru ikiye ayırdıktan sonra orman meyveli olanları yapmak için ceviz kadar parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve ortasına limon sıkacağını bastırarak biraz yassılaşmasını sağlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye hepsini dizdikten sonra çarkıfelek şeklinde olanlara geçin.
Kalan yarım hamurdan bir parça koparıp küçük olana kakao katarak yoğurun ve küçük küçük toplar yapın. Beyaz hamuru da ince şekilde açtıktan sonra su bardağı ile daireler kesin. Bu dairelerin ortasına kakaolu topları koyup beyaz hamurun içine hapsederek yuvarlayın. Bu yuvarlağın tam ortasına parmağınızla biraz bastırıp resimde de görüldüğü üzere çizikler elde etmek için hamura çay kaşığını yan yan bastırıp çıkarın. En son ortasına gümüş ve sedef şeklindeki pasta süslerini koyup fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altı pembeleşip üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin
Kurabiyeler piştikten sonra orman meyveli olacak olanların kenarlarına bal ya da portakal reçeli gibi renk vermeyen bir malzeme sürün ve hindistan cevizine bulayın. En son ortalarına orman meyveli sosu da koyup servis yapın