Organik Tarım; Organik Sebze Yetiştirmek Hakkında!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
ZL5QqG.jpg


Organik beslenme her geçen gün daha da önem kazanmakta. Sağlıklı ve hormonsuz gıdalara kavuşmak hepimizin en büyük hayali… Bu hayalden hareketle organik tarım yapmak isteyenler için faydalı ipuçları hazırladım. İster küçük bir bahçeniz olsun, ister büyük tarlalara sahip olun ya da balkonunuzda kendi özel alanınızı oluşturun ihtiyacınız olan bir avuç toprak gerisini ipuçlarımızı izleyerek yaratmanız mümkün.



Başarılı ve üretken organik sebze bahçeleri aniden ve hemen elde edilemez. İyi bir organik sebze bahçesine sahip olmak için ihtiyacınız olan şey: planlama, hazırlık ve kalıcılıktır.



Bugün oluşturmaya başladığınız organik sebze bahçesinin yıllarla nasıl verimli ve şaşırtıcı sonuçlara ulaştığını göreceksiniz. Zamanla, dikkatinizi daha da fazla vermeye başladığınız andan itibaren bahçeniz için neyin iyi neyin kötü olduğunu da daha iyi anlayacaksınız. Tıpkı bahçelerimiz gibi, bahçeye dair bilgilerimiz de zamanla değişim geçirir, gelişir ve güzelleşir.



Organik sebze bahçesi oluşturmak ya da organik tarım ile ilgilenmeye karar verdiyseniz aklınızdan çıkarmamanız gereken bir numaralı kural: Öğrenim sürecinizi sürekli kılmak. Tıpkı eğitim sürecindeki bir öğrenci gibi durmaksızın okuyun ve kendinizi bilgiye açık tutun.



Organik sebze bahçesine sahip olmak size; taze, ücretsiz sağlıklı, vitamin ve mineral bakımından zengin kimyasaldan arınmış bir beslenme biçimi kazandıracaktır.


Standart Bahçe ve Organik Bahçe Arasındaki Fark Nedir?

Temel olarak, organik bahçıvanlar organik maddeler ve uygulamalar kullanarak doğa ile uyum içinde bahçeler yaratırlar. Organik tarımla uğraşan herkes sentetik kimyasallar ve gübre kullanmayı reddederler. Sağlıklarına ve çevreye duydukları saygıyı bu şekilde gösterirler. Organik tarımda bütün eleman ve unsurların etkileşimi gözlemlenerek dikkate alınır ve bahçeye yönelik bütünsel bir yaklaşımla hareket edilir.



Organik Sebze Bahçesi oluştururken basit sistem ve tekniklerin uygulanması esastır. Bu konuda doğa da size yardımcı olacaktır, nasıl mı?

Organik tarım yapacağınız alanı kazın (böylece solucanlar ve mikroorganizmaları harekete geçirirsiniz)
Yükseltilmiş yataklar hazırlayın (drenaj ve toprak koşulları iyileştirmek için gerekli bir işlemdir)
Eşlikli ekim yapın (bu yöntem yararlı böceklerden faydalanmayı ve güçlü büyümeyi teşvik edecektir)
Organik Gübre (organik gübre kullanımı ile besin zengini humus sağlarsınız)
Sıvı Gübreleme (bitkilerinizi beslemek için idealdir)
Organik Spreyler (bitkilerinizi kimyasal kullanmadan korumak için uygundur)
Doğru konum seçimi



Yukarıdaki liste gözünüzü korkutmasın. Bu yöntemlerin hiçbiri sanıldığı kadar zor değil. Bunlar son derece basit adımlar. Önemli olan ilk adımı atmak ve deneyimlemeye başlamak sonrasında ne denli kolay olduğuna siz de tanık olacaksınız.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst