Online işlem yapan Türk şirketler %10 daha fazla büyüdü

T

tugceyildiz

Misafir
Rakamlar, online ortamda iş yapan şirketlerin büyüme oranının 2012’nin son çeyreğinde %1,4 oranında büyüyen genel ekonomininkinden çok daha hızlı olduğunu açığa çıkardı

İstanbul,3 Mayıs 2013- Online işlem yapan Türk işletmelerin dünyanın en geniş dış kaynaktan temin piyasası olan Freelancer.com üzerinden Türk ekonomisi için milyonlarca dolar yarattığını göstermektedir. Aynı rakamlar, ABD, İngiltere ve Almanya’daki şirketlerle online olarak iş yapan Türk işletmelerde büyük bir artış olduğunu da ortaya koymaktadır.

Rakamlar, dünyanın her yanından şirketler için Türk serbest çalışanların ve işletmelerin Freelancer.com’da sadece geçtiğimiz ay 2 milyon $ kazandığını gösteriyor ve bu rakamlar önümüzdeki üç ayda üç kat artacak.

ABD ile çalışan Türk işletmelerde %38, İngiltere ile çalışanlarda %18, Kanada, Avustralya ve Almanya ile çalışanlarda %4 oranında bir artış görülürken, İsveç ve Hollanda ile çalışanlarsa %2,5 oranında arttı. Türk işletmeler, Hint şirketlerle de daha sık iş yaptı; sadece geçen ay %3 artış yaşandı.

Bu büyük artış, Türk işletmelerin e-ticaret devrimini benimsemesinin ve online ticaretin bir sonucu olarak gerçekleşti. 5000 Türk işletmeyle yapılan bir araştırma, ürünlerini online olarak satan küçük ölçekli işletmelerde %42 artış olduğunu gösterdi. Ürünlerini e-ticaret siteleri üzerinden denizaşırı ülkelere satan küçük ölçekli işletmelerin sayısında %42 oranında bir artış yaşandı.

defreelanceyaamnfografi.jpg


Aynı araştırma, birçok işletmenin 300 € gibi düşük bir sermayeyle işe başlayarak, birkaç hafta içerisinde kar etmeye başladığını gösterdi. İşte bir başarı hikayesi örneği:

İşimi 300 $ ile kurdum, şimdi yılda 50.000 $ kazanıyorum.

Kadıköylü Burak Tuyan, işini 22 yaşında Freelancer.com’u kullanarak sadece 300 $ ile kurdu. Şu anda yılda 50,000 $ kazanıyor ve Freelancer.com’u kullanarak yeni işletmeler kuruyor.

“Online işim tek fikirle başladı ama, bu fikri işe dönüştürmek benim için imkansızdı. Ne programlama bilmiyordum, ne iş yapabileceğim şirketlerle irtibatım vardı ne de yerel profesyoneller tutacak kadar param.

“Freelancer.com’u duydum. Çok iyi ve neredeyse risksiz bir sistem gibi görünüyordu. Ve gerçekten de öyle oldu. Kiminle çalışacağınızı seçiyorsunuz, parayı siteye ödüyorsunuz ve Freelancer.com’un emanet sistemi sayesinde, ödemeniz güvende oluyor.

“Ben de doğru adımı atıp projemi Freelancer.com’da yayınladım ve birkaç gün içinde, dünyanın her yanından onlarca teklif aldım.

Freelancer.com'da projemin ilanını yayınlamasaydım, bir web sitemiz ve dolayısıyla işimiz olmazdı.

Bazıları buna “ya şimdi ya hiçbir zaman” anı diyor. Ben “hayat değiştirici” demeyi tercih ederim.

Freelancer.com Türkiye’deki işletmeler ve serbest çalışanların dünyanın her yanından işletmelerle bağlantı kurmasını sağlıyor. Freelancer.com, 7 milyon kullanıcısıyla, işletmelerin global ölçekte çalışmalarına yardımcı olan en büyük online güvenli piyasa.

“Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki lansmanının ardından, Freelancer.com Türk işletmelerin girişimci ruhunu yönlendirmeye yardımcı oldu. Bu rakamlar, Freelancer.com’un iş kurmalarını ve dünyayla iş yapmalarını hiç olmadığı kadar kolay bir hale getirerek, Türkiye’nin global ticaretini artırmasına yardımcı oluyor,” diye belirten Freelancer.com’un Avrupalı Direktörü şöyle ekliyor:

“Freelancer, normal maliyetin küçük bir kısmı karşılığında fikirlerini para getiren işletmelere dönüştürmelerini destekleyerek, 7 milyonu aşkın kişinin iş kurmasına ve büyütmesine ya da dünya çapında bağımsız serbest çalışanlar haline gelmesine yardım etti. Türkiye’nin bugünkü rakamlarına bakarsak, dünyanın olmasa da, Avrupa’nın en hızlı büyüyen e-ticaret ekonomisi olmaya doğru ilerler görünüyor.”

“Online ticarete doğru bu geçişin önemi hafife alınamaz. Şimdiye dek, sadece büyük işletmeler pahalı pazarlama ve denizaşırı satış ekiplerini kullanarak global pazarlara hakim olabilirdi. Artık küçük firmalar küçük bir ofisten hatta evlerinden tüm dünyayla iş yapabiliyor ve küçük bir global serbest çalışan ordusunu kullanarak geleneksel iş modellerini altüst ediyorlar. Türkiyeli küçük ölçekli işletmeler küçük başlangıç maliyetleri ve az sayıda personelle büyük karlar elde ediyor.
Küçük ölçekli işletmeler artık daha fazla işi serbest çalışanlara yaptırıyor, çünkü Freelancer.com onlara gerekli güveni ve korumayı sağlıyor. Hizmet kalitesi incelenen serbest çalışanlar ve güvenli ödeme sistemleri sayesinde, küçük ölçekli işletmeler artık güvenilir ve kullanımı kolay proje yönetimi sistemleriyle çeşitli işgüçlerini yönetebiliyor.”
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst