Olgun Incir Receli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre




Malzemeler:
1 kg olgun incir
1 kg toz şeker
yarım limon
isteğe göre 4-5 adet karanfil yada çubuk tarçın
Yapılışı:

  1. İncirlerinizin saplarını kesmeden yıkayın ve süzülmesi için bir bez üzerine alın. Geniş bir çelik tencereye sapları yukarı bakacak şekilde incirleri dizin.
  2. Dizdiğiniz incirlerin üzerini şekerin tamamını dökerek kaplayın ve kapağını kapatarak 1 gece bekletin.
  3. Kısık ateşte reçel koyulaşana kadar (çok az ve itinayla karıştırın) pişirin.
  4. Ocaktan almadan 4-5 dakika önce yarım limon suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatarak ocaktan alın.
  5. İster sıcak ister soğuk olarak kavanozlara paylaştırın sıkıca ağzını kapadığınız kavanozlar soğuduktan sonra buzdolabında saklayın.
alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst