Olgun Ciltlere Makyaj Tüyoları

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
20′ ler çoktan geride mi kaldı? Üzülmeyin! Geçen günlerin ardından bakmak yerine biraz daha detaylara önem vererek yaşınızı sabitlemeniz mümkün. Peki nedir bu detaylar?

3-e1271102054513.jpg


1. Yaş ilerledikçe artan özellikle göz kenarındaki kırışıklıklar makyajla beraber kamufle olmak yerine iyice ortaya çıkabiliyor. Bunun nedenlerinden ilki makyaj bazı kullanmamak ikincisi ise cilde iyi yedirilemeyen kapatıcı ürünler.

Makyaj bazı; özellikle yaş ilerledikçe cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmak ve kırışıklıkların arasını doldurmak için kullanılması gereken bir yardımcıdır. Ufak miktarlarda kullanacağınız baz ile cilde iyi yedirilemeyen ve zaman içinde birikme yapan kapatıcıların, sizi olduğunuzdan daha büyük göstermesini engellemiş olursunuz.

Tavsiyemiz: Vitamin ve antioksidan karışımı içeren Smashbox Photo Finish Color Corecting Foundation Primer , bir yandan ince çizgi ve gözeneklerin görünümünü azaltırken, diğer yandan makyaj kalıcılığını artırır. Blend, kayısı renklidir, cilt tonunu eşitler, ciltteki açık ve koyu bölgeleri, cilt tonuyla ilgili kusurları kapatır. (İlerleyen yaşlarda görülen renk düzensizlikleri için ideal) Balance lavanta tonudur , donuk ve soluk cildi aydınlatır. Adjust yeşil renktedir ve kızarıklık sorunu olan ciltlerdeki kusurları düzeltir. (Fiyat: 92 TL Sevil Parfümeri)

smashbox.jpg


Ama baz kullanma taraftarı değilseniz kullandığınız kapatıcınızın özellikle göz çevrenizde zaman içinde birikip, kırışıklıklarınızın arasına dolmaması ve maske etkisi yapmaması adına, uygulamadan sonra fazlalığı, nemli bir makyaj süngerini yüzünüze hafifçe bastırıp çekerek alın. Bu sayede çok daha doğal bir görünüme kavuşmuş olursunuz.


2. Makyajdan önce uygulayacağınız kreminizin hyaluronik asit ve peptid içermesi kırışıklar için ekstra kamuflaj sağlar.

Tavsiyemiz: Birçok ünlü simanında tercihi olan OHT Peptide3 Yüz Kremi. İçerdiği zengin peptidler sayesinde yüzdeki kasılmaları engelleyerek, kırışıklık oluşmasını engelliyor. (Fiyat: 329 TL)

ohtpeptide.jpg


3. Eğlenerek geçirdiğimiz cumartesi gecesinin ardından hangimiz yorgun bir yüzle uyanmayız ki? Çöken gözaltları ise eğlencenin ardından ödenen bedel gibidir. Gözlerinizde gecenin yorucu izlerini silmek için makyaja başvurduğunuzda rasgele bir makyaj yerine minik detaylara önem vermeniz gerekiyor. Gözlerinizin dışına doğru biraz uzun çekeceğiniz eyeliner, bol bol maskara ve kıvrılmış kirpikler. İşte tüm yapmanız gerek bu kadar!

Tavsiyemiz: Hipnoz etkisi yaratacak kadar iddialı kirpiklerin vazgeçilmezi Lancome Hynose Drama. (Fiyat: 68.50 TL) Eyeliner olarak ise pratik bir yardımcı olarak Flormar Eyeliner Pen’ i çok seveceksiniz. (Fiyat: 5 TL)

eyes.jpg



4. Yaşınızı saklayamayacak tek yer dekolteniz ve ellerinizdir. Fakat dekolte, kıyafetler yardımıyla kamufle edilebilsede ellerimiz için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Bu yüzden bir insanın gerçek yaşı en iyi ellerinden belli olur diyebiliriz. Yani onlara ne kadar iyi bakarsanız o kadar iyi :) Eller için en iyi bakım yöntemi ise anti aging etkili ürünlere ek olarak, güneşin zararlı etkileri nedeniyle zamanla oluşan lekelere karşı UV koruması içeren ürünler kullanmanız.

Tavsiyemiz: Clarins Creme Jeunesse Des Mains özel birleşenleri sayesinde eldeki leke görünümünü azaltıp küçültürken, tırnak kırılmalarına karşıda bakım yapar. (Fiyat: 54.00 TL)

clarins1.jpg


5. Cildinizde taşıdığınız o ölü deriden sıkılmadınız mı? Üstelik bu durum cildinizi olduğundan daha mat sağlıksız gösterirken. Donuk cildinizi haftada bir yada iki kez yapacağınız glikolik asitli soyucu ürünlerle temizlemeniz daha taze, daha sağlıklı bir cildiniz olmasını sağlar. Fakat bu işlemin ardından nemlendiricinizi uygulamayı ihmal etmeyin. Unutmayın, yaş ilerledikçe cildin neme olan ihtiyacı artar!

Sjp.jpg


6. Evet, m etalik yanar döner farlar güzel fakat 40’lı yaşları geçtiyseniz bu ürünlerin pek işinize yarayacağını maalesef söyleyemeyeceğiz! Yani hangi ödül töreninde Sarah Jessica Parker’ ın fosforlu dikkat çekici farlar kullandığını gördük ki? Kırışıklar için ışıklı levha görevi gören, dikkat çekici renklerin yerine, göz ve ten renginize uyumlu hafif parlaklık içeren dokunuşlarda bulunmanız, ışıldamanızı sağlayacaktır.

Tavsiyemiz: Fotoğraf Sex And The City filminin çekimleri esnasında çekilmiş. Sarah Jessica Parker’ a Armani Maestro Eye Shadow #4 uygulanmış. Eğer alternatif ararsanız, özellikle kaş altınızı aydınlatacak tonları M.A.C mağazalarında bulabilirsiniz. (Fiyat: 34 TL)

farlar.jpg



7. Diş ipinizi kullanmayı unutabilirsiniz ama güneş koruyucunuzu asla! İşte nedenleri: Neredeyse tüm kırışıklıkları ve ince çizgilerin temel nedeni, korunmasız olarak güneşe maruz kalmak. Bu yüzden, belki güneş koruyucunuzu sürmek fazladan birkaç dakikanızı alabilir ama yıllar geçtikçe faydasını göreceksinizdir.

Tavsiyemiz: Hücrelerin kendini savuma ve onarım mekanizmalarını harekete geçirmeye yardımcı, Biotherm Sun Vivo. Güneş ışınlarından kaynaklanan kırışıklıklar, kahverengi lekeler ve sarkmalara, Sarf Termal Plankton ve Reverserol SV patentli formülü ile hücrelerin kendini savunma ve onarım mekanizmalarını harekete geçiriyor. (Fiyat: 79 TL)

biotherm-vivo.jpg


Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst