Olgun cilt

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Genç insan cildi 28 günde yenilenirken, bu hız 60 yaşında 45-50 güne düşer.Hücrelerin yavaşlayan faaliyeti nedeniyle deri yeterince yağ ve su depo edemez. Orta deri ve üst deri incelirken, en üstteki ölü deri kalınlaşır. Kollagen salgılanmasını, elastin oluşmasını sağlayan ağır moleküllü proteinler de zamanla azalır. Genç cilt bu tür fonksiyon bozukluklarını hücreler arası sinyalleşme sistemiyle onarır. Ancak özel sorunlar ve ilerleyen yaş, hücrelerin sinyalleşme sistemine zarar verir.


Hücre yenilenme oranı ile yaşlanmayı önleyen ontioksidan üretim kabiliyeti vücutta otuz yaşından itibaren her yıl yüzde bir oranında azalır. Yaşlanan cilt, hücrelerin ihtiyacına ve çevrenin şartlarına uyum sağlayamaz. Yaşlanma tüm organizmayı kapsayan dinamik bir prosestir. Deri de bu değişikliği Çarpıcı bir şekilde yansıtır.Tıpkı üretim mekanizması azalan bir fabrika gibi... Peki bu durum neden ortaya çıkıyor?


Çalışmaktan yıpranmış makinelerin oluşturduğu bir fabrikayı düşünün. Fabrikanın verimi makinelerin işleyişindeki aksaklık nispetinde azalacaktır. Kozmetiğin amacı yaşlanan cildin kendini yenileyebilmesi için gerekli olan maddeleri, yapı taşlarını dıştan vererek, hücrelerin doğal tamir sistemini uyarmaktadır. Düzenli yapılan bakım yaşlanmayı geciktirir.

Bu cilt tipleri için serumlar, maskeler, peeling ürünleri, yoğun içeriklerle donatılmış gündüz ve gece kremleri verilir.

ALINTIDIR!...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst