Okuyan Kedi _^..^_

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
''Boş zamanlarında ne yaparsın?'' sorusuna ''kitap okurum'' diyenleri tırmalamayak isteyen Kedi'nin okuduklar...

Keşke okuduklarımın tamamını da sıralamasını da hatırlayabilsem.
Ama sıralamaya değerlilerin arasından en değerli ile başlayacağim...

Nutuk
Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin 15-20 Ekim tarihleri arasında Ankara da toplanan İkinci Kongresinde okunmuştur. Konuşma otuz altı buçuk saat sürmüştür.
Nutuk 1919’dan başlayarak 1927 ye kadar olan tarih dilimini incelemektedir. Bu dönem üç bölümde ele alınmıştır.
1. Kuva-i Milliye (Ulusal güçler) Dönemi
2. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dönemi
3. Cumhuriyet Dönemi
 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Sergüzeşt-Sami Paşazade SEZAİ

Evinden ayrılan küçük bir kızın başından geçen olaylar dramatize edilerek anlatılmıştır.
Kızın başından geçenler oldukça açıklıdır.
Uzun bir süre kölelik hayatı yaşamıştır.

Bence kitap herkes tarafından beğeniyle okunabilir. Oldukça sürükleyicidir.

 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Suç ve Ceza - Dostoyevski

Yoksul düşmüş bir öğrenci olan Raskolnikov, hukuk fakültesini yarıda bırakmıştır. Raskolnikov bir tefeci kadına adeta köle olmuştur. Çünkü anne ve babasından ona harçlık olarak ne geliyorsa borçlarını tamamlamak için tefeciye veriyordu. Fakat, kadına olan borcu bir türlü bitmek bilmiyordu ve Raskolnikov bu kadının toplum için bir zararlı olduğunu düşünmekte ve yaşaması için hiçbir neden görmemektedir. Raskolnikov tefeciyi öldürmeye karar verir ama tefeciyi öldürmek için evine gittiğinde işler ters gider ve tefecinin masum hizmetçisini de öldürmek zorunda kalır. Raskolnikov bundan sonra müthiş bir tedirginlik içerisine girer. Belki de yanlış hesap yapmayıp sadece tefeciyi öldürmeyi becerebilseydi, pişman olmayacaktı. Raskolnikov kimsenin kendisini görrmediğini ve geride iz bırakmadığını bildiği halde rahatlamayı ve arınmayı isteyen Raskolnikov tefecinin evine gelir, komiserle tanışır. Komiser Porfiry Petroviç, Raskolnikov’dan şüphelenmiştir. Raskolnikov birgün fatura ödemediği için karakola çağırılır ama o katil olduğunun anlaşıldığını sandığı için karakolda fenalık geçirir ve soruşturmanın baş şüphelisi olur. Komiser Porfiry Petroviç, çok zeki ve tecrübeli bir adamdır. Raskolnikov’un katil olduğunu çok geçmeden anlar ama kendisinin itiraf edip, kendine olan saygısını yitirmemesi için ona bir fırsat tanır. Bir meyhanede babasıyla tanıştığı ve ailesi tarafından fahişeliğe zorlanan temiz kalpli Sonya’ya suçunu ve aşkını itiraf eden Roskolnikov, sonunda Sonya’nın da yardımlarıyla teslim olur. Raskolnikov daha sonra Sibirya’ya sürgün edilir. Daha sonra ise Raskolnikov bir anlamıyla yeniden doğar. Dostoyevski romanını “Ama burada, yeni bir hikaye, bir adamın derece derece yenileşmesinin, yavaş yavaş yeniden hayat buluşunun, bir dünyadan bir başka dünyaya geçişinin, şu ana kadar hiç bilmediği yeni bir gerçekle tanışmasının hikayesi başlıyor” diyerek bitirir.

 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Psikopat Keith Ablow
On iki ceset, on iki eyalet. Kimsenin bilmediği şey ise, “Otoban Katili”nin, sahte bir güvenlik duygusu yaratarak, kurbanlarının aklını çelen ve onların en karanlık ve en gizli sırlarını, mucizevî bir şekilde kavrayan yetenekli bir psikiyatrist olduğudur. O, aynı zamanda hem kurbanlarının günah çıkardıkları bir papaz, hem de onların cellâdı rolünü üstlenir. Katil, The New York Times’a bir mektup yazarak, ünlü adli psikiyatrist Frank Clevenger’ı, gazetenin ilk sayfasında yayımlanacak ve sadece gerçekleri anlatan mektuplarının takası aracılığıyla, kendisini tedavi etmeye çağırır ve zihninin yarattığı insanlık dışı duygularını Clevenger’a, onu iyileştirecek cesarete sahip tek kişiye açar.

 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Hiç yarım saatte bir kitap bitirdiniz mi?
Şahane hatalar serisini mutlaka okuyun.Yazılmış bir kitabı sizin tercihleriniz yönlerdirsin.
:kedim:Kedi tavsiyesi:kedim:
Şahane Hatalar-Heather McElhatton
Bu kitabı okumaya normal bir kitap gibi birinci sayfadan başlayın. İlk bölümün sonunda, önünüze bir yol ayrımı çıkacak. Kararınızı verin ve ilgili bölüme gidin. Her bölümün sonunda seçimlerinizle kaderinizi kontrol etmeye devam edeceksiniz. Kitabı okurken bazen hiç beklemediğiniz bir yere ulaşacak, bazen de kendinizi daha önce olduğunuz yerde bulacaksınız. Hayatın size neler hazırladığını asla bilemezsiniz. Ama bunu biliyorsunuz, iyilikler her zaman ödüllendirilmiyor ve bazen hatalı kararlar, şahane olayların başlangıcı olabiliyor. Her yolculuğun sonunda başa dönüp tekrar başlayın, unutmayın, herkes ikinci bir şansı hak eder. Yuzlerce farklı hayat sizi bekliyor.

 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Bu kitabın sonunda İngiltere'yi havaya uçurdum ben :ne:

Şahane Hatalar 2 Talih Kuşu-Heather McElhatton
Bu kez başınıza yirmi iki milyon değerinde talih kuşu konuyor.
Heyecan dozu artırılmış seçimler, eşsiz bilgiler, gizemli karakterler, sürpriz finaller.
İkinci kitapta hatalar daha eğlenceli, sonlar daha şahane.

Kader diye bir şey vardır ve sizin seçimlerinizle değişir.

Bu kitabı okumaya normal bir kitap gibi birinci sayfadan başlayın. İlk bölümün sonunda, önünüze bir yol ayrımı çıkacak. Kararınızı verin ve ilgili bölüme gidin. Her bölümün sonunda seçimlerinizle kaderinizi kontrol etmeye devam edeceksiniz. Kitabı okurken bazen hiç beklemediğiniz bir yere ulaşacak, bazen de kendinizi daha önce olduğunuz yerde bulacaksınız. Hayatın size neler hazırladığını asla bilemezsiniz. Ama şunu biliyorsunuz, iyilikler her zaman ödüllendirilmiyor ve bazen hatalı kararlar, şahane olayların başlangıcı olabiliyor.

Her yolculuğun sonunda başa dönüp tekrar başlayın, unutmayın, herkes ikinci bir şansı hak eder. Yüzlerce farklı hayat sizi bekliyor. İyi şanslar.
 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Kitap da bir karakter de olsa sonunda erkek oldum :kedim:

Bira Kadın ve Şahane Hatalar-Heather McElhatton
Bu kez bir erkeksiniz.
Etrafınız sayısız kadınla çevrili.
güzel, çirkin, kafakoparan, tehlikeli, masum...
Tek gecelik bir macera ya da ömürlük aşk sadece sizin elinizde.
Üçüncü kitapta hatalar daha seksi, sonlar daha ölümcül.
Kader diye bir şey vardır ve sizin seçimlerinizle değişir.
Bu kitabı okumaya normal bir kitap gibi birinci sayfadan başlayın. İlk bölümün sonunda, önünüze bir yol ayrımı çıkacak. Kararınızı verin ve ilgili bölüme gidin. Her bölümün sonunda seçimlerinizle kaderinizi kontrol etmeye devam edeceksiniz. Kitabı okurken bazen hiç beklemediğiniz bir yere ulaşacak, bazen de kendinizi daha önce olduğunuz yerde bulacaksınız. Hayatın size neler hazırladığını asla bilemezsiniz. Ama şunu biliyorsunuz: iyilikler her zaman ödüllendirilmiyor ve bazen hatalı kararlar, şahane olayların başlangıcı olabiliyor. Her yolculuğun sonunda başa dönüp tekrar başlayın, unutmayın, herkes ikinci bir şansı hak eder. Yüzlerce farklı hayat sizi bekliyor. İyi şanslar.

Başroldesiniz, hakkını verin.

 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Serini bu kitabını neden Heather McElhatton yazmadı çok merak ediyorum..

Şahane Hatalar – Cumartesi Lorraine Freeney ve Tara McCarthy
Son hatanı hatırlıyor musun?
Şahane!
Serinin dördüncü kitabında vitesi yükseltiyoruz.
Cumartesi gecesi ateşi tutuşturuyor. Barlar seksi kadınlarla, baş döndüren erkeklerle dolu.
Eski sevgilin pusuda, en yakın arkadaşın büyük 1 sır saklıyor, herkesin gözü birbirinin üzerinde.
Cumartesi geceni nasıl tamamlayacağın ise tamamen sana ve yapacağın seçimlere bağlı.
Sürprizler adrenalini son raddeye çıkarıyor, şahane hatalar unutulmaz sonlarla düğümleniyor.
Çözebilir misin?
Kader diye 1 şey vardır ve sizin seçimlerinizle değişir.
Bu kitabı okumaya normal 1 kitap gibi birinci sayfadan başlayın. İlk bölümün sonunda, önünüze 1 yol ayrımı çıkacak. Kararınızı verin ve ilgili bölüme gidin.
Her bölümün sonunda seçimlerinizle kaderinizi kontrol etmeye devam edeceksiniz.

 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Bu kitabı okuduğum dönemde asla karanlıkta uyuyamıyordum.Gerilimi sevenlere tavsiye ederim

Leyleklerin Uçuşu-Jean-Christophe Grange
Göçmen kuşlardır leylekler. Her bahar Avrupa'ya gelir, yaz sonunda tekrar Afrika'ya doğru yola çıkarlar. Ama bu yıl geri dönmeyecekler.. Louis Antioche'un kayıp leyleklerin sırrını çözmek için çıktığı yolculuk kısa sürede kabusa dönüşür. Parçalanmış cesetler, nereden çıktığı belli olmayan katiller... Arayışı onu, Bulgaristan'daki Çingene mahallerinden işgal altındaki toprakların güneşte kavrulan kibutzlarına, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin balta girmemiş ormanlarından Kalküta'nın araka sokaklarına kadar götürecektir. Hatta cehenneme kadar...

Sınır tanımayan bir hayal gücü, kusursuz bir kurgu, tüyler ürpertici şiddet sahneleri, nefes nefese bir gerilim. Jean-Christophe Grange'yi bu tarzın zirvesine çıkaran, Kızıl Nehirler'i dünya çapında bir başarıya ulaştıran bu nitelikler, Leyleklerin Uçuşu'nda da var.

Korkutucu bir yolculuk, şaşırtıcı bir kitap!

 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Kızım okumak istedi uygunluğunu test etmek için önce anne kedi okudu :acep:

Arkadaşça Küçük Bir Tavsiye-Siobhan Vivian
Ruby on altı yaşına bastığında istediği tek şey kocaman dondurmalı bir pasta, çılgın bir parti ve ikinci el dükkânından alınmış Polaroid fotoğraf makinesiyle tonlarca fotoğraf çekmekti. Uzun zamandır ortada gözükmeyen babası ansızın kapıya dayanıp doğum günü partisini mahvedinceye kadar her şey yolundaydı.
Üç arkadaşı -sadık Beth, tehlikeli Katherine, dedikoducu Maria- erkekler ve giyim kuşam hakkında bıkıp usanmadan tavsiyeler vermenin yanı sıra babasının ani dönüşünü de masaya yatırırlar. Ama Ruby ne düşünmesi, ne hissetmesi gerektiğinden emin değildir. Özellikle hoş Charlie hayatına girdiğinde… Rubynin eski ve yeni ilişkiler hakkında öğreneceği çok şey vardır. Mesela arkadaşlarından bazılarının göründükleri kadar sadık olmadıklarını...
Siobhan Vivian, Arkadaşça Küçük Bir Tavsiye kitabı ile bir yandan arkadaşların değerini bir yandan da verebilecekleri zararları gözler önüne seriyor.

 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Ancak Bir Benzerim Öldürebilir Beni-Cezmi Ersöz

Kimi geceler, babası, sadece üzerini örtüp saçlarını, yüzünü, alnını okşamakla yetinmezdi. Yatağının bir kenarına ilişir, gizli gizli bir şeyler fısıldardı. Sanki ona yattığı yerde nasihat ederdi. Pişmanlıklarını, görüp geçirdiklerini anlatırdı. Hayatın çok ama çok ağır, taşınması çok zahmetli bir yük olduğunu anlatırdı sanki. Oğlu, bu fısıltıları duymak için bütün dikkatini harcardı ama nafile, duyamazdı. Babası daha sonra kalkar, yüzünü seyrederdi oğlunun. Babasının alkollü nefesini hissederdi. Küskün, kaybetmiş bir insanın kokusuydu bu. Yaralanmış umudun kokusuydu. Ve bazen oğlunun yüzüne ılık ama içini dağlayan damlalar düşerdi. Böyle anlarda oğlunun yüreği acıyla küskün, kaybetmiş ve buruk bir coşkuyla açılır, gözlerini daha sıkı yumar, kalbi daha hızlı atardı.

 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Aslında hayal kırıklığı yaratan bir kitap bende.
Umduğunu bulamamak fazlaca...
Bu kitabı elime aldığım gün kahkahaya ihtiyacım vardı ama o bu kitapda yoktu...

Hijyenik Aşklar-Yılmaz Erdoğan
Yılmaz Erdoğan’ın Vatan gazetesinde ve Aktüel dergisinde Gürbüz Vural takma adıyla yayınladığı yazılardan derlenen bir kitap.
 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
İçinde küçük denemelerin olduğu bir kitap.
Ama alışılagelmiş Mesut Yar tebessümünden uzak...
Zaman zaman göz buğulayıcı...
Yeni Bir Ayrılığa Mecalim Yok-Mesut Yar
Arka kapakdan alıntı...
Zamanın içinden geçen ırmağın kıyısında durdum biraz.
Ağaçların kovuklarına gizlenmiş sesleri dinledim.
Ne bir şey duydum, ne de anladım sessizliği.
Büyük bir yorgunluk haliydi hayat, anılar o halin küçük molaları.
Her molada hızlanan nabız, zorlaşan nefes alıp vermeler ve mümkünü olmayan bir sürü iyi şey.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Konun bol yorumlu olsun kedijik takipteyiz :kayris: Şahane Hatalar'ı bende okumak istiyorum gördüğüm ilk yerde alacağım çok merak ettim :hihi:
 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Konun bol yorumlu olsun kedijik takipteyiz :kayris: Şahane Hatalar'ı bende okumak istiyorum gördüğüm ilk yerde alacağım çok merak ettim :hihi:
Süper bi seri tavsiye ederim ama kocaman kitabı eline alıp da yarım saat kırk beş dakika sonra bu bitti deyince kimse inanmıyor:ko
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Kendi seçimlerinle ilerliyorsun değilmi eskiden de öyle kitaplar vardı bayılırdım ben -kop
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst